foto: Valsts kanceleja.
Pagājušajā nedēļā 87% no slimnīcās stacionētajiem Covid-19 pacientiem nebija vakcinēti
Sabiedrība
2021. gada 13. oktobris, 19:41

Pagājušajā nedēļā 87% no slimnīcās stacionētajiem Covid-19 pacientiem nebija vakcinēti

Jauns.lv / LETA

Pagājušajā nedēļā 87,1% no slimnīcās stacionētajiem Covid-19 pacientiem nebija vakcinēti, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā pagājušajā nedēļā slimnīcās stacionēti 519 Covid-19 pacienti. No tiem ar vidēji smagu slimības gaitu ir 493 pacienti, no kuriem 431 jeb 87,4% nebija vakcinēti, bet 62 pacienti jeb 12,6% bija vakcinēti.

Savukārt ar smagu slimības gaitu slimnīcās ievietoti kopumā 26 pacienti, no tiem 21 pacients jeb 80,8% bija nevakcinēti, bet pieci pacienti jeb 19,2% bijuši vakcinēti.

Jau ziņots, ka atsevišķām slimnīcām gan radušās aizdomas, vai daži smagi saslimušie tiešām ir bijuši vakcinēti, piemēram, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca (PSKUS) vērsusies Valsts policijā par iespējamiem viltus vakcinācijas pret Covid-19 sertifikātiem.

Slimnīcā apstiprināja, ka ir vērsusies policijā par pāris viltus vakcinācijas sertifikātu esamību. Slimnīcā iepriekš ieradās pāris it kā pret vīrusu vakcinēti pacienti, taču šaubas par vakcinācijas esamību slimnīcas personālam radīja pacientu smagā saslimšanas gaita.

Tāpat ziņots, ka kopš augusta tiesībsargājošās iestādes izmeklē vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju. Augustā Valsts policija paziņoja, ka tobrīd trīs kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju. Šajās lietās pirmos sertifikātus Nacionālais veselības dienests (VDD) pēc policijas saņemtās informācijas ir anulējis.

Tāpat papildus policija sākusi vēl vairākus jaunus kriminālprocesus par iespējamu fiktīvu vakcināciju un medicīnas jomas pārstāvju kukuļošanu vakcinācijas sertifikātu iegūšanai. Viens no šiem jaunajiem kriminālprocesiem ir par iespējamu sertifikātu viltošanu Vidzemes reģionā.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā patlaban ir viens kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem vakcinācijas pret Covid-19 procesā.