Sabiedrība
2021. gada 13. oktobris, 06:49

Cik apmierināti ar valdības darbu ir iedzīvotāji?

Jauns.lv

Aptaujātie ar valdības darbu ir daļēji apmierināti un atzīst, ka pieņemtie lēmumi bieži ir nepārdomāti un netiek pienācīgi izskaidroti, tādējādi veicinot sabiedrības neuzticēšanos.

Atbildot uz jautājumu, cik apmierināti ir ar valdības darbu, daži atzīst, ka nav apmierināti, jo valdības pieņemtie lēmumi, piemēram, par ierobežojumiem, ir bijuši neloģiski, un pastāv iespēja, ka daļa cilvēku uz vēlēšanām nākamajā gadā nedosies vispār. Citi atklāj, ka valdības darbu vērtē ar sapratni, jo apzinās, ka pašreizējā  situācijā un priekšvēlēšanu gaisotnē tā strādā savu iespēju robežās un atrast kompromisus nav vienkārši.

Aptaujātie atzīst, ka valdības pārstāvjiem ir jāuzlabo komunikācija ar sabiedrību un saprotamāk jāizskaidro pieņemto lēmumu aktualitāte un nepieciešamība, nevis jānostāda iedzīvotāji fakta priekšā.

Arī socioloģisko aptauju dati liecina par kopumā zemu iedzīvotāju uzticības līmeni varas teiktajam un sociologi norāda, ka tam ir saistība ar to, kā sabiedrība izturas pret varas pieņemtajiem lēmumiem.