foto: Edijs Pālens/LETA
Lai izdzenātu nelegālos “autohuligānus”, slēdz “Akropoles” stāvlaukumu
Līdz šim plašo tirdzniecības centra “Akropole” stāvlaukumu bija iecienījuši nelegālo autotusiņu un pārgalvīgas braukšnas cienītāji. Nu viņu izklaidēm priekšā nolikta barjera.
Sabiedrība
2021. gada 18. oktobris, 05:23

Lai izdzenātu nelegālos “autohuligānus”, slēdz “Akropoles” stāvlaukumu

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Viena no lielākā Rīgas tirdzniecības centra “Akropole” auto stāvlaukums, kas paredzēts 2300 automašīnām, turpmāk no vieniem naktī līdz sešiem rītā būs slēgts. Par šādu rīcību “Akropoles” vadība izšķīrusies tādēļ, lai izskaustu nesankcionētos “auto randiņus”, kuri gan vietējos iedzīvotājus, gan tirdzniecības centra darbiniekus traumē jau kopš “Akropoles” atvēršanas brīža pirms divarpus gadiem. Plašo stāvlaukumu par iecienītu pulcēšanās vietu bija izvēlējušies nakts nelegālo ātrumsacensību un pārgalvīgas braukšanas cienītāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nakts laikā, kad stāvlaukums bija brīvs no automašīnām, to pārpludināja pārgalvīgas braukšanas entuziasti un vietējo naktsmieru traucēja motoru rūkoņa.   

“Akropole Rīga” komunikācijas konsultante Katrīna Lohanska Jauns.lv sacīja: “Tukšs stāvlaukums nakts laikā ir svarīgs priekšnosacījums autostāvvietas teritorijas sakopšanai un ziemas periodā obligāts priekšnosacījums sniega novākšanai un izvešanai, lai no rīta stāvlaukuma teritorija ir tīra, droša un ērti izmantojama “Akropoles” apmeklētājiem. Apzināmies, ka jaunā kārtība rada neērtības tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, kuri pieraduši novietot savus transportlīdzekļus iepirkšanās centra autostāvvietā, taču “Akropolei” kā zemes īpašniekam ir pienākums rūpēties par kārtību un uzturēt savā īpašumā esošo teritoriju tīru un sakoptu.
 
Vienlaikus, automašīnu stāvēšanas laika ierobežošana nakts stundās ir izplatīta prakse tirdzniecības centru vidū, kuras mērķis ir izvairīties no nesankcionētiem nakts pasākumiem un nekārtībām stāvlaukumā. Kopš “Akropoles” atklāšanas 2019. gadā, esam saskārušies gan ar lielāka, gan ar mazāka apmēra nesankcionētiem pulcēšanās pasākumiem, kas traucējušas apkārtējo iedzīvotāju naktsmieru.

"Autohuligāni" "Akropoles stāvlaukumā:

Aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem – plānoto izmaiņu mērķis ir sabiedriskās kārtības un miera veicināšana “Akropoles” apkārtnē”.

“Akropoles” stāvlaukumu “autohuligāni” sāka apsēst jau vairāk nekā pirms diviem gadiem. 2019. gadā reizi nedēļā Ķengaragā - “Akropoles” stāvlaukumā pēc veikala darba laika beigām sāka pulcēties iespaidīgs daudzums spēkratu, reizēm pat pārsniedzot tūkstoti. Motoru rūkšana īpaši nepatika tuvējo māju iemītniekiem. Toreiz tirdzniedzības centra vadība visnotaļ toleranti paziņoja: “Tāda likuma, kas aizliegtu atstāt mašīnu stāvlaukumā kādā konkrētā diennakts laikā, nav. Tehniski neviens likums netiek pārkāpts, tāpēc “Akropoles” vadībai nav iespēju ietekmēt pasākuma norisi”.

Iespējams, ka tirdzniecības centra vadībai pacietības vadzis autohuligānu pieciešanai jau lūza pagājušā gada vasarā, kad  simtu simtiem autobraucēju neformālās apvienības “CC Nation” sasaukti pulcējās “Akropoles” stāvlaukumā pēc tam, kad tur jau bija izslēgta gaisma īsi pirms punakts, neievērojot nekādus Covid-19 pandēmijas uzliktos ierobežojumus.

Nu “Akropole” spērusi izšķirīgo soli un naktīs stāvlaukumu aizliegusi izmantot, uz ko tai kā zemes īpašniecei ir pilnīgas tiesības. 

Tūkstošiem cilvēku dodas lūkot jaunatklāto tirdzniecības centru "Akropole"

gallery icon
173

Cilvēku rinda pie jaunā tirdzniecības centra "Akropole" pirms tā atklāšanas

gallery icon
7

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās