foto: LETA (Edijs Pālēns)
Veselības inspekcija pārbaudīs epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu
Sabiedrība
2021. gada 9. oktobris, 18:20

Veselības inspekcija pārbaudīs epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu

Jauns.lv / LETA

Veselības inspekcija līdz ar citām uzraugošajām iestādēm, veicot pārbaudes, pārliecināsies tostarp arī par citu noteikto epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, piemēram, to, vai pakalpojuma sniedzējs pārbauda klientu Covid-19 sertifikātus, pavēstīja Veselības ministrijā.

Valdība piektdien atbalstīja ārkārtējās situācijas izsludināšanu no 11.oktobra uz trim mēnešiem, paredzot atsevišķus stingrākus ierobežojumus. Šajā sakarā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka ārkārtējās situācijas laikā Covid-19 ierobežojumu kontrole notiks plašākā mērogā, procesā iesaistot dažādas kontrolējošās iestādes.

Veselības ministrijā skaidro, ka virkne dažādu uzraugošo un kontrolējošo iestāžu, kas savā kompetencē veic kādas inspekcijas vai pārbaudes, ir idejiski vienojušās par efektīvāku sadarbību kontrolē.

Līdz ar to katra inspekcija, dodoties standarta pārbaudēs, pie viena arī vērtēs noteikto ierobežojumu un drošības prasību ievērošanu. Tādējādi uzraugošās iestādes pie reizes arī pārbaudīs, piemēram, to, vai pakalpojumu sniedzēji klientiem pārbauda sertifikātus, vai novērš drūzmēšanos un vai lieto sejas aizsargmaskas.

Kā vēstīts, jau patlaban Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veic pandēmijas ierobežojumu kontroles pasākumus, tostarp, zibakcijas jeb plašas pārbaudes. Tāpat kontroles pasākumos ir iesaistīta Veselības inspekcija.

Valdības noteiktie ierobežojumi primāri attieksies uz nevakcinētajiem, taču arī vakcinēto gadījumā tiks ieviestas papildu prasības līdz šim neierobežotajiem "zaļā režīma" pasākumiem. Vienlaikus plašāki drošības pasākumi skars tādas jomas kā izglītību, tirdzniecību un kultūru, kamēr arī plašāk tiks noteikts pienākums vakcinēties darba pienākumu veikšanai.