foto: LETA
Pusgada laikā pie administratīvās atbildības saukti astoņi deputāti
Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars.
Politika
2021. gada 7. oktobris, 14:02

Pusgada laikā pie administratīvās atbildības saukti astoņi deputāti

Jauns.lv

Laikā no šī gada 6. aprīļa līdz 1. septembrim pie administratīvās atbildības saukti astoņi 13.Saeimas deputāti. Par to ceturtdien, 7.oktobrī, ziņojumu Saeimai sniedza Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegtajām ziņām deputātam Aigaram Bikšem (AP) piemērots naudas sods par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, savukārt deputātam Mārtiņam Bondaram (AP) naudas sods piemērots par braukšanu attiecīgajā virzienā, ja luksofora papildsekcijā nav iedegts zaļās bultas signāls, un par uzbraukšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, ja luksoforā deg aizlieguma signāls.

Naudas sods tāpat piemērots deputātei Janīnai Jalinskai - par ceļa nedošanu transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir priekšroka, bet deputātei Ievai Krapānei (KPV) - par maksātnespējas procesa vai tiesiskās aizsardzības procesa noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi maksātnespējas procesā vai tiesiskās aizsardzības procesā iesaistītā persona.

Piemērojot naudas sodu, pie administratīvās atbildības par valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā saukta Linda Medne (JKP). Deputātei naudas sods piemērots arī par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā.

Par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā pie administratīvās atbildības, piemērojot naudas sodu, saukts arī deputāts Andris Skride (AP).

Deputātam Ralfam Nemiro (PCL) naudas sods piemērots par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā, ja pārkāpums izdarīts vietās, kas apzīmētas ar ceļa zīmēm "Apdzīvotas vietas sākums" vai "Dzīvojamā zona".

Savukārt deputātam Ērikam Pucenam (PCL) naudas sods piemērots par šaujamieroča, salūtieroča, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja vai šaujamieroča vai salūtieroča munīcijas vai munīcijas sastāvdaļas aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroča atļauja.