Sabiedrība
2021. gada 6. oktobrī, 12:24

Gundars Āboliņš: “Neticu ierēdņu rūpēm, jo pirms Covid-19 visiem viss bija pie kājas”

Jauns.lv

Aktieris Gundars Āboliņš TV24 raidījumā “Nedēļa. Post scriptum” pauda neticību valsts ierēdņu “rūpēm par kopēju labumu” šajā Covid-19 pandēmijas laikā, jo iepriekš valstī esošās problēmas, pēc aktiera domām, viņiem bijušas “pie kājas”.

Gundars Āboliņš: “Neticu ierēdņu rūpēm, jo pirms C...

“Mēs ļoti bieži dzirdam šo frāzi un es tajā saskatu zināmu liekulību - mēs tagad visi tā kopā un mēs ārkārtīgi rūpējamies. Tas visbiežāk ir dzirdams no valsts ierēdņu puses. Līdz šim viņiem, atvainojos par vulgāru salīdzinājumu, bija pie kājas pedagogu darbs, medicīnas darbinieku algas,” uzskata aktieris. Āboliņš norāda, ka ilgu laiku netika pildīti solījumi un ievēroti likumi palielināt medicīnas personāla algas, bet tagad valsts ierēdņus ļoti interesējot sabiedrības veselības stāvoklis, kam aktieris neticot.

“Visa šī situācija veidojās no ilgstošas savstarpējas neuzticības pamata, kas ir radies ne tikai šīs, bet arī daudzu iepriekšējo valdību laikā, regulāri nepildot solījumus,” Āboliņam piekrīt profesors, Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.