foto: LETA
Perevoščikovs skaidro, kāpēc atsevišķās skolās notiek biežāka Covid-19 testēšana
Sabiedrība
2021. gada 5. oktobris, 18:01

Perevoščikovs skaidro, kāpēc atsevišķās skolās notiek biežāka Covid-19 testēšana

Jauns.lv / LETA

Skolās, kurās tiek novērots nopietns Covid-19 saslimstības pieaugums, tiek organizēta biežāka testēšana, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes preses konferencē skaidroja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pašlaik skolās testēšana tiek organizēta katru otro nedēļu, bet tiek spriests, ka saslimstības ar Covid-19 straujā pieauguma dēļ tā varētu notikt biežāk. Speciālists norādīja, ka ir vienošanās, ka skolās, kurās konstatēti Covid-19 saslimšanas gadījumi, norīko testēšanu "ārpus kārtas".

Šādas skolas Latvijā ir apmēram 200, kur ir īpaši nelabvēlīga situācija ar bīstamo vīrusu, stāstīja Pereviščikovs.

SPKC eksperts vērtēja, ka regulāra testēšana skolām palīdz. Piemēram, skolās, kur bija atrasti kādi saslimšanas gadījumi, vairs nav novērots pieaugums. Taču ir arī skolas, kurš šis pieaugums turpinās.

"Situācija nav viennozīmīga, tāpēc skolas ar nelabvēlīgu situāciju testēs "ārpus kārtas" ar tad, kas tām nebūtu jātestējas," pauda Perevoščikovs.

Pēc aktuālākajiem Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) datiem, saslimstības ar Covid-19 dēļ izglītības procesu attālināti turpinās atsevišķas klases 122 izglītības iestādēs 32 pašvaldībās, kas ir par 146 izglītības iestādēm mazāk nekā iepriekšējā nedēļā.

Savukārt pašvaldību, kurās Covid-19 dēļ atsevišķās iestādēs dažās klasēs mācības notiek attālināti, skaits samazinājies no 41 līdz 32. Kopumā Latvijā pašlaik ir 43 pašvaldības.

Jaunajā mācību gadā klātienē izglītības process tika sākts 672 izglītības iestādēs. Salīdzinot ar situāciju pirms nedēļas, izglītības iestāžu skaits, kurās daļa klašu pārgājušas uz attālināto izglītības procesu, ir sarucis par 146.

Šonedēļ par attālinātu, daļēji attālinātu vai individuālu mācību pieeju nācās domāt 29 pirmsskolas obligātā vecuma grupām, 429 klasēm pamatizglītības pakāpē un 78 klasēm vidējās izglītības pakāpē, savukārt vairākas iepriekš uz attālinātām mācībām pārgājušas klases varēja atgriezties pie mācībām klātienē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās