foto: Juris Rozenbergs
Bordāns: pie Covid-19 izplatības pieauguma novedušas arī bailes no masu nemieriem
Sabiedrība
2021. gada 4. oktobris, 20:59

Bordāns: pie Covid-19 izplatības pieauguma novedušas arī bailes no masu nemieriem

Jauns.lv / LETA

Pie Covid-19 izplatības pieauguma novedušas arī bailes no masu nemieriem saistībā ar pienākumu vakcinēties, izriet no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) šodien paustā pēc koalīcijas sanāksmes.

Jūlijā un augustā drošības dienesti esot brīdinājuši, ka ir nobijušies no masu nemieriem saistībā ar tiem cilvēkiem, kuri aicina nevakcinēties, apgalvoja tieslietu ministrs. Politiķis pieļauj, ka šī iemesla dēļ arī tika apturēts likumprojekts par nepieciešamību vakcinēties, jo citu pamatojumu viņš neesot saņēmis.

Protestā Rīgas centrā iestājas pret "obligāto vakcināciju"

gallery icon
243

Bordāns uzvēra, ka, viņaprāt, pie pašreizējās situācijas ar Covid-19 izplatību ir novedusi virkne politiķu pieļautu kļūdu, tajā skaitā šī likumprojekta apturēšana.

Viņaprāt, obligāti jānodrošina, ka nekādi ierobežojumi netiek noteikti vakcinētajiem iedzīvotājiem. Vakcinētos nevajadzētu spiest strādāt attālināti, ja vien tā nav lēmis darba devējs, norādīja tieslietu ministrs. Viņš skaidroja, ka tas nepieciešams, lai neatņemtu motivāciju vakcinēties.

Vaicāts par to sīkāk, Bordāns norādīja, ka ir apsverams jautājums par to, vai nevakcinētajiem, kuri atrodas slimnīcā pēc saslimšanas ar Covid-19, būtu jāveic kāds līdzmaksājums. Politiķis arī atzīmēja, ka vakcinēšanas veicināšanā būtu jāiesaistās nevis politiķiem, bet "cilvēkiem formās" jeb karavīriem, kuri būtu jāiesaista arī potēšanas procesā.

Kā ziņots, lai mudinātu seniorus potēties, būtu nepieciešams viņiem maksāt par vakcinēšanos pret Covid-19, šādu rosinājumu šodien pēc koalīcijas sanāksmes izteica Bordāns.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) pēc koalīcijas sanāksmes pauda, ka, ņemot vērā straujo un nekontrolējamo Covid-19 izplatību, koalīcija izskata iespējas atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju.