Pagaidu žoga izbūve uz Latvijas-Baltkrievijas robežas

Lai kavētu nelegālo migratnu plūsmu, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas tiek uzstādīts Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinātais pagaidu žogs.

gallery icon
Sabiedrība
2021. gada 29. septembris, 12:28

Noslēgts līgums par žoga izbūvi un dzeloņstiepļu piegādi uz robežas ar Baltkrieviju

Jauns.lv

Ir parakstīti līgumi par žoga izbūvi un dzeloņstiepļu piegādi ar SIA "Aimasa". Sākotnēji uzņēmums nodrošinās joslas sagatavošanu, apauguma, krūmu, zāles, latvāņu noņemšanu un stabiņu montāžu. Žoga vietu sāks sagatavot Valsts robežsardzei prioritāros posmos, izmantojot tādu tehnoloģisko risinājumu, kas būtiski apgrūtinās robežas šķērsošanas mēģinājumus, portālu Jauns.lv informēja iekšlietu ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Linda Curika.

Par patstāvīgā žoga uz Baltkrievijas Republikas un Latvijas Republikas valsts ārējās robežas izbūvi, ministre vairākkārt atzīmējusi, ka Iekšlietu ministrija nedrīkst pieiet pavirši darbu īstenošanai. Jānodrošina, ka patstāvīgo inženiertehnisko būvi pēc darbu pabeigšanas būtu iespējams nodot ekspluatācijā un nebūtu tāda situācija, kā uz Krievijas robežas, kad daļa žoga ir jāpārbūvē.

foto: Evija Trifanova/LETA
Pagaidu žoga izbūve uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.

Pašlaik norit intensīvs darbs, lai maksimāli ātri nodrošinātu Latvijas-Baltkrievijas robežas izbūvi un nodošanu ekspluatācijā līdz 2024.gadam. Veikti nepieciešamie grozījumi normatīvajos aktos, lai turpinātu īstenot robežas izbūves darbus (Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā, Meža likumā, Būvniecības likumā un Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā).

Kariņš un Golubeva apmeklē Latvijas robežu ar Krieviju un Baltkrieviju

gallery icon

Uzņēmumi, kas iepriekš piedalījušies robežas izbūvē vairs darbus neveic. Šobrīd ir aktīvs kriminālprocess saistībā ar robežas izbūvi uz Krievijas un Baltkrievijas robežām, jo tika konstatēti vairāki pārkāpumi un iespējama valsts līdzekļu izšķērdēšana.