Turpināsim baudīt mēreni siltu vasaru ar nelielu lietu un mākoņiem
Arī noslēdzošajās darba dienās saglabāsies līdzīgs laiks kā nedēļas sākumā – dodoties ikdienas gaitās ir vērts paņemt līdzi lietussargu.
Sabiedrība
2015. gada 15. jūlijs, 12:34

Turpināsim baudīt mēreni siltu vasaru ar nelielu lietu un mākoņiem

Jauns.lv

Arī noslēdzošajās darba dienās saglabāsies līdzīgs laiks kā nedēļas sākumā – dodoties ikdienas gaitās ir vērts paņemt līdzi lietussargu. Valmieras un Daugavpils pusē tuvākajās dienās gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, liecina ziņu portāla gismeteo.lv prognozes. Arī nedēļas nogalē uzlīs, gaidāms mēreni silts un mākoņains laiks.

Šodien

līdzīgi kā otrdien – lielākajā daļā Latvijas teritorijas pie debesīm būs mākoņi, kas mīsies ar sauli. Ik pa laikam iespējams neliels lietus. Gaisa temperatūra dienas laikā pakāpsies līdz +18...+20 grādiem. Vakarpusē debesis skaidrosies un saulīte spīdēs pie skaidrām debesīm. Pūtīs ziemeļu ziemeļrietumu vējš līdz 3 metriem sekundē. Kurzemes piekrastē sagaidāms saulaināks laiks, pie debesīm mākoņi būs, bet salīdzinoši maz! Pa kādai lietus lāsei var uzlīt vakarā. Gaisa temperatūra saglabāsies +16...+17 grādu robežās visas dienas garumā. Vējš būs mērens – līdz 5 metriem sekundē.

Ceturtdien

, saulei austot, un rīta stundas Rīgā un Valmierā būs saules apmirdzētas. Dienas vidū pie debesīm parādīsies mākoņi, kas segs debesis līdz pat vakaram, līdzi nesot nelielu lietu. Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš līdz 4 metriem sekundē. Gaisa temperatūra iesils līdz 22 grādiem. Daugavpilī diena būs daļēji apmākusies – mākoņi mīsies ar sauli. Vakarā iespējams lietus un pērkona negaiss. Kurzemes piekrastē visa diena saulaina, bez mākoņiem un nokrišņiem. Gaisa temperatūra pieturēsies pie +16 grādu atzīmes.

Piektdien

būs līdzīgs laiks kā ceturtdien – lielākajā daļā Latvijas teritorijas rīts būs saulains, bet pēcpusdienā debesis apmāksies un gaidāms stiprs lietus. Valmierā sinoptiķi prognozē pērkona negaisu. Gaisa temperatūra pazemināsies – dienas laikā iesils vien līdz +18 grādiem. Pūtīs ziemeļrietumu vējš līdz 5 metriem sekundē. Daugavpilī līdzīgs laiks kā Rīgā, gaisa temperatūra par dažiem grādiem siltāka - dienas laikā sasniegs +20 grādus.

Salacgrīvā

festivāla viesiem jābūt gataviem, ka piektdien gaidāms apmācies un mākoņains laiks, bet vakarā iespējams pērkona negaiss! Labā ziņa – vismaz ūdens būs silts! Gaisa un ūdens temperatūra būtiski neatšķirsies – abas stihijas turēsies +16...+17 grādu robežās. Naktī uz sestdienu lietus mitēsies un sestdiena solās būt saulaināka. Mākoņi un neliels lietus atkal sevi pieteiks Salacgrīvā sestdienas vakarpusē un svētdien. Gismeteo.lv laika ziņas liecina, ka arī nedēļas nogalē saglabāsies līdzīgi laika apstākļi kā darba dienās – saule, karstums un svelme tuvākajā laikā nav gaidāma.

Raksts tapis sadarbībā ar Gismeteo.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA