Novadu ziņas
2021. gada 21. septembris, 16:39

Ludzas novadā atrod nelikumīgi glabātus šaujamieročus un munīciju

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas iepriekš uzsāktu kriminālprocesu ietvaros Ludzas novada Istras pagastā izņēma šaujamieročus un munīciju, informē policijā.


Kratīšanas rezultātā, 1971.gadā dzimuša vīrieša īpašumā, tika konstatēta un izņemta būtiska ieroču sastāvdaļa – stobrs.

Turpat Istras pagastā, iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros, pie 1961.gadā dzimuša vīrieša tika veikta vēl viena kratīšana, kuras rezultātā tika atrasta un izņemta nelikumīgi glabāta gludstobra medību bise, paštaisīta pistole, kā arī 10 dažāda kalibra šaujamieroču patronas.

Jāmin, ka neviena no iepriekš minētajām personām nebija nonākusi policijas redzes lokā. Lai noskaidrotu vīriešu saistību ar šaujamieroču nelikumīgu apriti, tiek veiktas nepieciešamās izmeklēšanas darbības.

Abām personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.