foto: PantherMedia / Péter Gudella
Gaisa temperatūra daudzviet noslīdējusi līdz līmenim, pie kura tradicionāli tiek sākta apkures sezona
Sabiedrība
2021. gada 19. septembris, 14:10

Gaisa temperatūra daudzviet noslīdējusi līdz līmenim, pie kura tradicionāli tiek sākta apkures sezona

Jauns.lv / LETA

Šogad agrāk nekā ierasts gaisa temperatūra daudzviet Latvijā pazeminājusies līdz līmenim, pie kura tradicionāli tiek sākta centralizētā siltumapgāde, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai gan apkures sezonas uzsākšana atkarīga no iedzīvotāju un apsaimniekotāju vēlmēm un iespējām, vēsturiski apkures sezona tiek sākta tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīd zem +8 grādiem.

Patlaban jau lielā valsts daļā gaisa temperatūra sasniegusi šo līmeni. Iepriekšējās trijās dienās zemākā diennakts vidējā gaisa temperatūra reģistrēta Alūksnes novērojumu stacijā, kur tā nav pārsniegusi +6,3..+7,3 grādus. Arī Gulbenē pēdējo trīs diennakšu vidējā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +6,1..+7,8 grādiem.

Gandrīz visā valstī diennakts vidējā gaisa temperatūra noslīdējusi zem +10 grādiem. Pat Rīgas centrā, kas tradicionāli ir siltākā vieta Latvijā, vidējā gaisa temperatūra sestdien, 18.septembrī, samazinājās līdz +9,1 grādam. Turklāt brāzmainā ziemeļaustrumu vēja dēļ mājokļi atdziest straujāk.

Sagaidāms, ka svētdien, kā arī jaunās nedēļas sākumā diennakts vidējā gaisa temperatūra būs vēl zemāka, vietām Latgalē tā noslīdēs līdz +5 grādiem.

Sinoptiķi prognozē, ka nākamās nedēļas otrajā pusē laiks kļūs nedaudz siltāks, bet gaidāms liels mākoņu daudzums, kā arī lietus un brāzmains vējš, tādēļ neapkurinātos mājokļos gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies, bet palielināsies mitrums.