foto: LETA
Atkal pieaug Covid-19 pacientu skaits: slimnīcās jāatver papildu gultas Rīgā un reģionos
Informatīvas norādes Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.
Sabiedrība
2021. gada 18. septembris, 16:55

Atkal pieaug Covid-19 pacientu skaits: slimnīcās jāatver papildu gultas Rīgā un reģionos

Jauns.lv

Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam un hospitalizēto pacientu skaitam, Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS) nodrošinās ārstēšanu lielākam Covid-19 pacientu skaitam, savukārt no 20. septembra papildu nodaļu atvērs Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca, vakar, 17. septembrī, lēma Valsts operatīvā medicīniskā komisija (VOMK).

Pēdējās septiņās dienās kopējais slimnīcās nogādāto Covid-19 pacientu skaits vidēji pieaudzis par 35%. 18. septembrī slimnīcās nogādāti 33 cilvēki un kopumā slimnīcās atrodas 308 Covid-19 pacienti, no tiem 270 pacienti ar vidēji smagu slimības gaitu un 38 – ar smagu.

Kur dzīvība karājas mata galā. Reanimācijas nodaļa Stradiņa slimnīcā

gallery icon

PSKUS papildu gultas vietas Covid-19 slimnieku ārstēšanai atvērtas jau no vakardienas, 17. septembra, savukārt, Ziemeļkurzemes slimnīcā pacientu uzņemšanai plānots atvērt nodaļu, sākot ar 20.septembri.

Jau ziņots, ka vasaras periodā, kad saslimstība ar Covid-19 bija zemākā līmenī, pacientiem ar Covid-19 ārstēšana tika nodrošināta trīs universitātes slimnīcās, kā arī Liepājas un Daugavpils reģionālajās slimnīcās.

Covid-19 pacienti intensīvajā aprūpē slimnīcās 2021. gadā

Covid-19 pandēmija šķiet negrasās atkāpties. Visā pasaulē slimnīcās intensīvajā aprūpē par savu dzīvību cīnās liels skaits Covid-19 pacientu.

gallery icon

Šobrīd, arvien straujāk pieaugot saslimstībai, pakāpeniski atjaunots plašāks slimnīcu tīkls, kas iesaistītas Covid-19 slimnieku ārstniecībā. Šobrīd nodaļas Covid-19 pacientu ārstēšanai atvērtas 9 slimnīcās – PSKUS, RAKUS, Daugavpils reģionālā slimnīcā, Liepājas reģionālā slimnīcā, Vidzemes slimnīcā, Rēzeknes slimnīcā, Jelgavas un Jēkabpils slimnīcās un no nākamās nedēļas Covid-19 pacientus uzņems arī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca.

Covid-19 pacientu nodaļa Stradiņa slimnīcā

gallery icon

Rīgas 1.slimnīcā atver Covid-19 nodaļu

gallery icon

Kā Covid-19 pacientus Lietuvā nogādā Viļņas pilsētas klīniskajā slimnīcā

gallery icon

Šauļu slimnīca, kur ārstējas pirmā ar koronavīrusu inficētā paciente Lietuvā

gallery icon

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon