Latvijas Reģionu apvienības kongress konferenču centrā "ATTA Centre"

"Latvijas Reģionu apvienības" kongress konferenču centrā "ATTA Centre".

gallery icon
Politika
2021. gada 11. septembris, 15:53

Vilnīti piesaka kā konkurentu Smiltēnam, izraugoties LRA premjera amata kandidātu

Jauns.lv / LETA

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) politiķis, Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis būtu izcils Ministru prezidenta amata kandidāts 14.Saeimas vēlēšanās, šādu viedokli šodien LRA kongresā pauda Jelgavas novada domes deputāts Dainis Liepiņš.

Liepiņš pauda pārliecību, ka LRA labi sagatavosies parlamenta vēlēšanām Vilnīša un LRA priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna vadībā.

Politiķis arī uzsvēra, ka LRA jāturpina iestāties par jau agrāk izvirzītajām idejām, tajā skaitā, par tautas vēlētu Valsts prezidentu, pašvaldību divu līmeņu pārvaldību un iedzīvotāju labklājības veicināšanas.

foto: Zane Bitere/LETA
Liepājas domes deputāts Jānis Vilnītis piedalās partijas "Latvijas Reģionu apvienība" kongresā konferenču centrā "ATTA Centre".

Smiltēns skaidroja, ka ir aicinājis Vilnīti iesaistīties labvēlīgā, iekšējā sacensībā par to, kurš būs LRA premjera amata kandidāts. Arī pašu Smiltēnu partijas biedri ir uzrunājuši pretendēt uz iespēju būt par partijas premjera amata kandidātu. Reizē politiķis norādīja, ka šodien vēl partijai ir jāievēlē valde, kurai būs jālemj par Ministru prezidenta amata kandidātu.

Runājot plašāk par partijas līderiem, Smiltēns norādīja, ka redz lielāku lomu arī Ādažu novada domes priekšsēdētājam Mārim Sprindžukam.

Vaicāts par to, vai LRA 2022.gada rudens vēlēšanās startēs atsevišķi vai kopā ar kādu citu partiju, Smiltēns uzsvēra, ka mērķis ir stiprināt LRA kā reālu alternatīvu esošajām valdības partijām un arī populistiem.

Ja līdzīgi kā Rīgas domes vēlēšanās arī šoreiz citas partijas ies uz agresīvu apvienošanos, tad arī LRA būs jādomā, kā rīkoties, skaidroja politiķis. Aptaujās būs jānoskaidro LRA vēlētāju viedoklis, vai viņi vēlētos atsevišķu startu vēlēšanās, norādīja Smiltēns. Latvijas Reģionu apvienība ir uzrunāta no vairākiem politiskiem spēkiem par iespējamu sadarbību, pavēstīja LRA līderis.

LRA kongresā šodien notiks partijas vadības vēlēšanas.