foto: Publicitātes
"Bolt" no septembra samazina elektroskūteru ātrumu pie skolām un bērnudārziem
Sabiedrība
2021. gada 9. septembris, 09:23

"Bolt" no septembra samazina elektroskūteru ātrumu pie skolām un bērnudārziem

Jauns.lv

Sākot ar septembri līdz pat skejriteņu sezonas noslēgumam, vadošā Eiropas mobilitātes platforma "Bolt" ir ierobežojusi maksimālo skrejriteņu ātrumu līdz 15 km/h pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu Rīgā un citās pilsētās, kur ir pieejami "Bolt" elektriskie skrejriteņi.

Šāds ātruma ierobežojums ir spēkā arī pie izglītības iestādēm Jūrmalā, Valmierā, Daugavpilī, Ogrē, Liepājā, Ventspilī un Rēzeknē, lai bērni un viņu vecāki pie izglītības iestādēm varētu justies drošāk.

“Atsākoties mācībām, bērnu un jauniešu skaits uz ielām ir ievērojami palielinājies. Tāpēc esam ierobežojuši "Bolt" skrejriteņu maksimālo ātrumu pie izglītības iestādēm, lai mums visiem kopā būtu draudzīgāka un drošāka pārvietošanās,” stāsta Eimantas Balta, "Bolt" reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā.

Braucot garām mācību iestādēm, "Bolt" aicina braucējus būt uzmanīgiem, vērīgiem un pievērst uzmanību kājāmgājējiem. Tāpat braucēji aicināti neizmantot maksimālo pieejamo skrejriteņa ātrumu, bet gan izvēlēties to atbilstoši situācijai.

Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam lietotnē tiek piedāvāts iepazīties ar drošības ceļvedi. Lai tam piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz "Bolt" lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Ceļvedī ietverta informācija ar drošības padomiem, pieejams “iesācēja režīms”, kas ļauj ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī atrodama informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

"Bolt" elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 km/h. Būtiski atcerēties, ka skrejriteņu noma ir pieejama no 18 gadu vecuma un ar to var pārvietoties viens cilvēks.