Sabiedrība
2021. gada 6. septembris, 20:55

Kad vakcīnai jau ir par vēlu: no intensīvās terapijas palātas Vitālijs uzrunā tos, kuri negrib vakcinēties pret Covid-19

Jauns.lv

Ciešā maska, pa kuru plūst augstas intensitātes skābeklis, Vitālija seju saspiež līdz nepazīšanai. Viņš ir viens no tiem, kuram Covid-19 gaita ir smaga, šovakar vēsta LTV Ziņu dienests.

"Jūtos laikam jau kā tajā pasaulē - ne visai labi. Man ir ļoti grūti, draugi. Es varu tagad runāt? Es visiem iesaku, draugi – vakcinējaties.

Es pats esmu taksists, pārstrādājos. Klausījos – vajag, nevajag potēties. Man liekas vienreiz sapotēties ir vieglāk un tad var mierīgi gulēt."

Vitālijs ar šo vīrusu jau ir slimojis un tas devis mānīgu iespaidu, ka ir pasargāts: "Pirms pusotra gada es izslimoju. Tad plus mīnus tiku cauri. Domāju, ka ir antivielas, poti atliku. Rīt iešu, rīt iešu. Kur tagad ir tas rīt?

Tagad visiem no sirds iesaku, īpaši jaunatnei. Ar šito mēslu slimot... Sargājiet ne tikai sevi, bet arī savus bērnus." Šobrīd vīrieša stāvoklis tiek vērtēts kā smags un turpinās mākslīga plaušu ventilācija.

Vīrietim esot tāls ceļš priekšā, lai atveseļotos. "Ar šito masku nevienam neiesaku. Ejiet visi, nevienu neklausiet. Ir tik daudz pamuļķu, kas saka, ka nevajag."

Bieži vien tikai šeit – intensīvās terapijas palātā nevakcinētie pacienti lemj par labu vakcinācijai, bet te jau ir par vēlu. Tiem pacientiem, kas spēj parunāt bez skābekļa maskas, ļauts lietot telefonu vai planšetdatoru, lai sazinātos ar tuviniekiem.

Vitālijs zvanīšot visiem draugiem, lai vakcinējas. Diemžēl pagaidām Vitālijs bez maskas nevar ne brīdi.