foto: REUTERS/SCANPIX
Atliek likumprojektu par obligāto vakcināciju konkrētās nozarēs strādājošajiem
Sabiedrība
2021. gada 1. septembris, 00:09

Atliek likumprojektu par obligāto vakcināciju konkrētās nozarēs strādājošajiem

Jauns.lv / LETA

Likumprojektu par prasību konkrētās nozarēs strādājošajiem obligāti vakcinēties pret Covid-19 Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija pašlaik skatīt neturpinās, pēc sarunas ar Valsts prezidentu Egilu Levitu Latvijas Radio pavēstījis "Jaunās vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Frakciju vadītāji sarunā esot vienojušies, ka vēlamo rezultātu - plašāku vakcinācijas aptveri - var panākt ar citiem paņēmieniem, jo likumprojekts par obligātu vakcināciju konkrētām iedzīvotāju grupām esot apvīts ar baumām un puspatiesībām, skaidroja Latkovskis.

"Par spīti uztraukumam, Latvijā kopš jūlija sākuma katru dienu vakcinējas 5000-6000 cilvēku. Pietiekami nozīmīgs skaitlis. Un, es domāju, ka rudenī šie cilvēki, kas vēl nav izlēmuši, pieņems lēmumu vakcinēties un temps palielināsies. Iespējams, risinājums ir jāmeklē citos veidos - ar Ministru kabineta noteikumiem, ar pozitīvām kampaņām, ar ārstu skaidrojumiem, ar ģimenes ārstu iesaistīšanu skaidrošanas procesā," sprieda Saeimas deputāts.

Frakciju vadītāji atkal tiksies ceturtdien, 2.septembrī, lai turpinātu sarunas par pandēmijas pārvaldības uzlabošanu.

Kā ziņots, pēc tikšanās ar Saeimas frakciju vadītājiem Valsts prezidents otrdienas vakarā nāca klajā ar paziņojumu, ka vakcinācijas pret Covid-19 politikai ir jānodrošina pēc iespējas lielākas iedzīvotāju daļas brīvprātīga vakcinācija, un Saeimas deputātiem, valdības locekļiem, valsts un pašvaldību darbiniekiem, kā arī Valsts prezidentam būtu jārāda priekšzīme vakcinējoties.