Turības ārvalstu prakses - starptautiska darba pieredze Eiropas Parlamentā un Latvijas- Lielbritānijas Tirdzniecības palātā
Tava izglītība
2015. gada 20. jūlijs, 12:22

Turības ārvalstu prakses - starptautiska darba pieredze Eiropas Parlamentā un Latvijas- Lielbritānijas Tirdzniecības palātā

Jauns.lv

Darba devēji ļoti augstu vērtē ne tikai potenciālā darbinieka zināšanas, bet arī praktisko pieredzi. Biznesa augstskola Turība sniedz studentiem iespēju pārbaudīt iegūtās zināšanas, darbojoties praksē ne tikai lielākajos Latvijas uzņēmumos, bet arī ārvalstīs.

Piedāvātās prakses vietas un pienākumi ir ļoti dažādi, Komunikācijas fakultātes dekāns Andris Pētersons, stāstot par studentu līdzšinējo pieredzi, uzsver: „Mūsu studenti veic augsti kvalificētus sabiedrisko attiecību pētījumus un darba pienākumus. Līdz šim studenti ir guvuši praktisko pieredzi Spānijā, Mursijas Universitātē, kā arī Mursijas televīzijā, sabiedriskajās organizācijās Maltā, kā arī Beļģijā, strādājot Āfrikas palīdzības biedrībā.”

Komunikācijas fakultātes bakalaura studiju programmas „Sabiedriskās attiecības” absolvente Iveta Balode dalās savā pieredzē par ārvalstu praksi: „Starptautisko praksi izgāju Briselē - Eiropas Parlamenta interneta televīzijas struktūrvienībā - EuroparlTV. Prakses laikā darbojos sabiedrisko attiecību koordinatora asistenta amatā un biju pilntiesīga sadarbības partneru semināra projektu vadītāja (nodrošinot dažāda veida darbības pasākuma organizēšanā). Neapšaubāmi, lielākais ieguvums ir  pieredze Eiropas lielākajā politiskajā institūcijā, lieliska pārbaude manām organizatoriskajām spējām un atbildības sajūtai, organizējot starptautisku, institucionālu pasākumu.”

„Uzņēmējdarbības vadības fakultātes pieredze liecina, ka studenti veiksmīgi atrod prakses vietas, turklāt, nepieciešamības gadījumā atbalstu prakses vietas izvēlē sniedz fakultātes domnieki un absolventi. Studenti ir bijuši praksē uzņēmumos Polijā, Turcijā, Vācijā un Francijā. Šogad esam noslēguši sadarbības līgumu ar uzņēmumu Spānijā, un ceram, ka attīstīsies veiksmīga sadarbība,” stāsta Uzņēmējdarbības vadības fakultātes prodekāne Ieva Bruksle.

Katru gadu teju 200 Starptautiskā tūrisma fakultātes studentu iziet praksi kādā no augstskolas ārvalstu sadarbības partneru uzņēmumiem. Par Latvijas studentu uzcītību un darba spējām lielākoties tiek saņemta ļoti labas atsauksmes, un nereti pēc studiju beigām absolventi tiek aicināti darbā bijušajos prakses uzņēmumos.

„Biznesa augstskolas Turība studenti var izmantot iespēju prakses laikā iegūt pieredzi gan uzņēmumos Latvijā, gan arī ārpus valsts robežām. Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes studenti var iziet praksi augstskolas piedāvātajās viesnīcās - Austrijā, Spānijā, ASV, Kiprā, Grieķijā un Šveicē. Studentiem ir iespēja iegūt praktiskas iemaņas, strādājot apkalpojošā sfērā, tādās pozīcijās kā viesmīlis, bārmenis, administrators, viesu attiecību speciālists un animators,” stāsta Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa.

Starptautiskā tūrisma fakultātes maģistra studiju programmas „Tūrisma stratēģiskā vadība” studente Ilona Vilciņa laikā, kad studēja bakalaura programmā, visos četros gados izmantoja fakultātes piedāvātās prakses iespējas. „Četras reizes braucu praksē uz Krētu – pirmajā gadā strādāju par viesmīli, otrajā – bija animatore, trešajā gadā apkalpoju viesus recepcijā, savukārt, ceturtajā reizē biju viesu attiecību speciāliste un manos amata pienākumos ietilpa darbs ar VIP viesiem un t.s. problemātiskajiem viesiem. Tā bija raibākā vasara manā mūžā – ja visiem bija kādi sarežģīju, jautājumi, tas bija operatīvi jārod risinājums, turklāt, tāds, lai klients paliktu apmierināts, bet viesnīca neciestu zaudējumus. Teorijā tādas lietas nevar apgūt! Es noteikti ieteiktu studentiem izmantot iespējas, ko piedāvā augstskola, un papildināt zināšanas un pieredzi ārvalstu praksē! Tā bija ļoti vērtīga pieredze, un, kas nav mazsvarīgi, darbs ārvalstu prakses uzņēmumos ir apmaksāts,” stāsta I.Vilciņa.

Ārvalstu prakse – tā ir iespēja jau studiju laikā iepazīt izvēlēto nozari un iekļauties darba tirgū! Vairāk par ārvalstu prakses iespējām lasi Biznesa augstskolas Turība mājas lapas sadaļā – Prakse ārzemēs.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība /Publicitātes foto