foto: Jauns.lv
FOTO: Rīgā gatavojas vakara protestiem; pie valdības ēkas izlikti žogi
Pie Ministru kabineta ēkas ir izlikti žogi.
Sabiedrība
2021. gada 18. augusts, 10:06

FOTO: Rīgā gatavojas vakara protestiem; pie valdības ēkas izlikti žogi

Jauns.lv

Novērots, kā Rīgā gatavojas šī vakara, 18. augusta protestiem, kas tā arī nav tikuši oficiāli saskaņoti ar Rīgas domi.

Rīgā gatavojas 18. augusta protestiem pret "obligāto vakcinēšanos"

Rīgā gatavojas 18. augusta vakarā gaidāmajiem protestiem pret "obligāto vakcinēšanos".

gallery icon

Jauns.lv jau informēja, ka iepriekš bija pieteikti trīs protesta pasākumi pie Rīgas pils un Brīvības pieminekļa, kas notiktu laikā no plkst. 20 līdz 21.30.

Visas trīs fiziskās personas, kas Rīgas domē sākotnēji pieteica 18. augusta vakarā plānoto masu pasākumus, pirmdien savus iesniegumus atsauca.

Tomēr varas iestādes gatavojas sliktākajam - šorīt Jauns.lv novēroja, ka pie Ministru kabineta ēkas ir izlikti žogi, kas norobežo gājēju ietvi no ceļa braucamās daļas.

foto: Jauns.lv
Pie Ministru kabineta ēkas ir izlikti žogi.

Līdzšinējā informācija vēsta, ka par pulcēšanos pie Ministru kabineta ēkas neviens no piketu organizētājiem nav informējis. Arī šajā lokācijā protesta organizēšana nav tikusi saskaņota ar Rīgas domi.

foto: Jauns.lv
Pie Ministru kabineta ēkas ir izlikti žogi.

Kā Jauns.lv ziņoja iepriekš, Rīgas pašvaldība no savas puses izmantos visus tai pieejamos resursus un mobilizēs Pašvaldības policiju, kas darbosies pēc Valsts policijas izstrādātā plāna, līdzīgi kā masu pasākumos 9. maijā un 16. martā.

Zināms, ka viens no protesta iniciatoriem ir Aldis Gobzems ("Likums un Kārtība"), kas savos soctīklu profilos aicinājis cilvēkus 18. augusta vakarā protestēt pret obligātu vakcinēšanos.

Gobzema sasauktais protests pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ...

gallery icon