foto: Juris Rozenbergs
Noraida "Singapūras satīns" sūdzību par Latvijas Radio 5 lēmumu pārtraukt grupas mūzikas atskaņošanu
Grupas "Singapūras satīns" dalībnieki.
Sabiedrība
2021. gada 13. augusts, 18:43

Noraida "Singapūras satīns" sūdzību par Latvijas Radio 5 lēmumu pārtraukt grupas mūzikas atskaņošanu

Jauns.lv / LETA

Latvijas Mediju ētikas padome noraidījusi mūzikas grupas "Singapūras satīns" sūdzību par iespējamu Latvijas Radio Ētikas kodeksa pārkāpumu, pārtraucot grupas mūzikas atskaņošanu Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" ēterā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Padomes sēdē tika skatīta mūzikas grupas "Singapūras satīns" sūdzība, kurā tās dalībnieki pauduši viedokli, ka Latvijas Radio rīkojies pretēji mediju ētikas principiem, publicējot paziņojumu tviterī un pārtraucot grupas mūzikas atskaņošanu Latvijas Radio 5 - "Pieci.lv" ēterā.

Iepazīstoties ar abu pušu redzējumu par situāciju, kā arī ierakstiem tviterī, Ētikas padome secināja, ka "Pieci.lv" rīkojies atbilstoši Ētikas kodeksā nostiprinātajiem principiem un vērtībām. Pēc padomes paustā, izšķirošs apstāklis situācijas vērtējumā ir tieši "Singapūras satīna" iesaiste divu privātpersonu konfliktā.

Gadījumā, ja grupas mūziķi kā kopums nebūtu ar savu publisku vērtējumu iesaistījušies konkrētā konflikta iztirzāšanā, kolektīvi paužot konflikta apstākļus vērtējošus apgalvojumus tviterī, "Pieci.lv" redakcionālā lēmuma vērtējums no ētikas viedokļa varētu būt atšķirīgs. 

Šajā situācijā "Pieci.lv" reaģēja uz mūzikas grupas publisku iesaisti divu privātpersonu konfliktā, pieņemot redakcionālu lēmumu par īslaicīgu grupas mūzikas atskaņošanas pārtraukšanu vienā Latvijas Radio programmā.

Padomes ieskatā, tādā veidā Latvijas Radio ne tikai demonstrēja vēlmi rosināt sarunu par sociāli nozīmīgiem jautājumiem, bet arī spēju aktīvi rīkoties tajos gadījumos, kad šāda tematika skartu arī Latvijas Radio darba ikdienu un organizēšanu. 

Ētikas padomes ieskatā šāda rīcība apliecināja "Pieci.lv" godprātīgumu un cieņu pret medija auditoriju, kad tā medija redakcionālās politikas kontekstā sagaida vai varētu sagaidīt proaktīvu medija rīcību. Vienlaikus ir būtiski, ka grupas mūzikas atskaņošanas pārtraukums bijis neilgs.