foto: Valsts policija
Rūjienas pagastā policija kratīšanas laikā ar suņa palīdzību izņem trotilu
Kratīšanas laikā atrasti un izņemti pieci dzeltenbrūnas krāsas taisnstūra veida priekšmeti, iespējams, trotils.
112
2021. gada 5. augusts, 14:01

Rūjienas pagastā policija kratīšanas laikā ar suņa palīdzību izņem trotilu

Jauns.lv

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa amatpersonas, veicot sankcionētu kratīšanu, Rūjienas pagastā atrada un izņēma 500 gramus trotila. Policijā sākts kriminālprocess un notiek pirmstiesas izmeklēšana.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī gada pavasarī Valsts policijā Vidzemes reģiona pārvaldē Valmieras iecirknī tika sākts kriminālprocess par iespējamu noziedzīgu nodarījumu pret personas dzīvību un veselību. Aizdomās par iespējamu vīrieša slepkavību tika aizturēta 1958.gadā dzimusi sieviete un 1943.gadā dzimis vīrietis. Veicot izmeklēšanas darbības, tika noskaidrots, ka viena no iesaistītajām personām, iespējams, savā dzīvesvietā glabā sprādzienbīstamus priekšmetus. Piesaistot Valsts Robežsardzes dienesta suni, kurš apmācīts sprādzienbīstamu priekšmetu meklēšanā, tika veikta sankcionēta kratīšana.

Kratīšanas laikā atrasti un izņemti pieci dzeltenbrūnas krāsas taisnstūra veida priekšmeti, iespējams, trotils. Precīzu svaru un izņemto priekšmetu sastāvu noteiks ekspertīzē. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas, proti, par sprāgstvielas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.