foto: Ieva Lūka/LETA
Autotransporta direkcija piemēros līgumsodu "Nordeka" saistībā ar neizpildītiem reisiem
Situācija, kad netiek izpildīti valsts pasūtītie reisi, nav pieņemama, tādēļ "Nordeka" tiks piemērots līgumsods.
Sabiedrība
2021. gada 3. augusts, 11:27

Autotransporta direkcija piemēros līgumsodu "Nordeka" saistībā ar neizpildītiem reisiem

Jauns.lv / LETA

Autotransporta direkcija saistībā ar pasūtīto reisu neizpildi piemēros līgumsodu pasažieru pārvadātājam AS "Nordeka", avēstīja Autotransporta direkcijā.

Direkcijā informēja, ka saistībā ar vairāku autobusu vadītāju trūkumu otrdien netiek izpildīti atsevišķi "Nordeka" apkalpotie reisi Pierīgā.

Autotransporta direkcijā skaidroja, ka situācija, kad netiek izpildīti valsts pasūtītie reisi, nav pieņemama, tādēļ pārvadātājam tiks piemērots līgumsods.

Vienlaikus direkcijā uzsvēra, ka "Nordeka" aktīvi strādā pie tā, lai iespējami ātri situāciju atrisinātu un jau tuvākajās dienās tiktu nodrošināti visi reisi.

Pēc direkcijā vēstītā, otrdien maršrutā "Salaspils skola-Daugavas" muzejs netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.6.15 un 9.45, kā arī no Daugavas muzeja plkst.6.30 un 10.

Maršrutā "Salaspils skola-Salaspils-DS Rūķīši-Granīta iela" otrdien netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.6.45, kā arī plkst.7.20 no Granīta ielas.

Vienlaikus maršrutā "Salaspils skola-Saurieši-Granīta iela" otrdien netiek izpildīti reisi no Salaspils skolas plkst.8.30 un no Granīta ielas 9.05, savukārt maršrutā "Salaspils-Sauriešu ciems-Upeslejas-Rīga" netiek izpildīts reiss plkst.5.40 no Salaspils.

Maršrutā "Rīga-Sauriešu ciems-Salaspils stacija-Fizikas institūts" netiek izpildīti reisi plkst.6.45 un 9.10 no Fizikas institūta, kā arī plkst.7.45.

Tikmēr maršrutā "Rīga-Zaķumuiža-Ropaži" netiek izpildīti reisi plkst.11 no Rīgas un plkst.12.20 no Ropažiem.

Tāpat otrdien netiek izpildīti arī vairāki vakara pēcpusdienas un vakara reisi. Maršrutā "Rīga-Ropaži" netiek izpildīti riesi no Rīgas plkst.14.50 un 19.40, kā arī reiss no Ropažiem plkst.16.10.

·Maršrutā "Rīga-Saurieši-Salaspils" netiek izpildīti reisi no Rīgas plkst.13.45, 16.50 un 17.55, kā arī reisi no Fizikas institūta plkst.14.55 un 18.05.

Savukārt maršrutā "Salaspils-Daugavas muzejs-TEC-2-Saulkalne" no Salaspils skolas netiek izpildīti reisi plkst.13.35, 14.45, 15.20 un 16.20, no Granīta ielas plkst.14.10, no Daugavas muzeja plkst.15, kā arī reiss plkst.15.40 no Saulkalnes III.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā iedzīvotāji, kuri dodas kādā no minētajiem maršrutiem, pirms brauciena aicināti sazināties ar "Nordeka", zvanot pa tālruni 80000115.

Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Plone skaidroja, ka atbilstoši "Nordeka" sniegtajai informācijai pirmdien, 2.augustā, vairāki autobusa vadītāji neieradās darbā, par ko uzņēmuma vadība uzzināja tikai no rīta, īsi pirms reisu sākšanas. Pārvadātājs centās operatīvi pārplānot resursus, tomēr, ņemot vērā, ka trūka trīs, četru šoferu, visus reisus izpildīt tomēr nevarēja.

"Vēlamies uzsvērt, ka šī situācija ir īslaicīga un tuvāko dienu laikā tā tiks atrisināta. Vakar "Nordeka" aktīvi strādāja pie tā, lai atrastu jaunus darbiniekus, un šodien ar tiem jau tiks parakstīts darba līgums," teica Plone.

Viņa arī atklāja, ka līgumsoda apmērs, kas tiks piemērots "Nordeka", varētu būt ap 500 eiro.

Pēc Plones teiktā, līdzšinējā pieredze liecina, ka, mainoties pārvadātājam, kas apkalpo konkrētu maršrutu tīkla daļu, pasažieriem pirmajās dienās ir iespējamas neērtības, jo gan pārvadātājam, gan autobusa vadītājiem tā ir jauna situācija. Piemēram, 2019.gada vasarā, kad SIA "Ogres autobuss" apkalpotos maršrutus pārņēma AS "Cata", situācija bija līdzīga - autobusa vadītāju trūkuma dēļ savlaicīgi netika apkalpoti vairāki reisi maršrutos, kas savieno ar Ogri.

Kompānija "Nordeka" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,669 miljoni eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Savickis. "Nordeka" pagājušajā gadā strādāja ar 12,657 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,8% mazāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija guva peļņu 91 770 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2019.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.