Sabiedrība
2021. gada 1. augusts, 21:21

Tuvāk cilvēkiem: Vecāķu pludmalē vakcinē pret Covid-19

Jauns.lv

Svētdien, 1. augustā, ikviens, kurš devās uz Vecāķu pludmali un kuram līdztekus peldkostīmam bija līdzi personu apliecinošie dokumenti, varēja izmantot iespēju, lai vakcinētos pret Covid-19. Personām, kuras izvēlējās vakcinēties, tika arī dota iespēja izvēlēties, kāda ražotāja vakcīnu saņemt, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) "Dienas ziņas".

Kā LTV norāda Dzintra, viņa potei pieteikusies jau februāra pirmajās dienās, taču līdz šim neesot uzaicinājumu saņēmusi. Viņa ir priecīga, ka pēc vakcīnas nav jābrauc uz centru.

"Es arī gribētu otro vakcīnu šādā veidā saņemt, jo man ir problēmas ģimenē - jāsēž pie cilvēka, kurš ir gulošs. Es nevaru aizbraukt uz Rīgas centru, jo autobuss brauc stundu turp, tad vēl stundu atpakaļ. Es šo cilvēku nevaru atstāt," stāsta kundze.

"Veselības centra 4" pārstāvji, kuri vakcinēja Vecāķos, atzina, ka cilvēku iespēja saņemt poti esot samērā augsta. Svētdien tika piedāvāta iespēja saņemt "Janssen" vai "Pfizer" ražoto vakcīnu pret Covid-19.

"Cilvēki nāk garām, jautā par potēm. Citi jau ir vakcinēti, bet citi izmanto šo iespēju vakcinēties šeit," LTV norādīja "Veselības centra 4" datu ievades operators Alens Sveķis.

Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan arī Nacionālie bruņotie spēki.