112
2021. gada 29. jūlijs, 22:35

Četras promiles no “diviem aliņiem”? Audi šoferis iekūlies nepatikšanās

Jauns.lv

Svētdienas naktī, apbraukājot klusākos Ķengara nostūros, vietējie policisti nejauši sastapušies ar kādu vieglo auto “Audi”, kas izbraucis Rumbulas peldvietas un devies Maskavas ielas virzienā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kā stāsta Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Reinis Madarnieks, autovadītājs esot izbijies, kad ieraudzījis policijas auto. “Vai nu izbijās, vai negaidīja tikšanos ar policiju, autovadītājs īslaicīgi uzsita pa bremzēm un pēc tam turpināja kustību uz Maskavas Ielu. Vadītaja rīcība likās aizdomīga, piesaistīja mūsu uzmanību, un mēs izdomājām pabraukt nopakaļ un pavērot,” stāsta policists.

Jau mirkli vēlāk autovadītājs pārdroši pagriezies, izbraucot priekšā pa galveno ceļu braucošajiem. Par laimi pārējie vadītāji bijuši gana vērīgi, un manevrs palicis bez sekām.

Kā stāsta Madarnieks, tas bijis pietiekami, lai apturētu transportlīdzekli. Pienākot klāt autovadītājam, policisti jau esot sajutuši alkohola smaku.

Autovadītājs atzinis, ka esot iedzēris divas pudeles alus. Taču ar to pārkāpumi nav beigušies, un atklājies, ka šoferim nav arī tiesību.

Notikuma vietā izsaukta ceļu policija, kas veikusi šoferim promiļu pārbaudi. Izrādījies, ka autovadītājam ir vairāk nekā četras promiles.

Kā norāda policists Madarnieks, brīvdienas šoferim nācies pavadīt ar kolēģiem no Valsts policijas un uzsākts kriminālprocess.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.