Sabiedrība
2021. gada 28. jūlijs, 15:18

Laika prognoze ceturtdienai

Jauns.lv / LETA

Tuvākajā diennaktī laika apstākļi Latvijā būtiski nemainīsies - gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, iespējams arī īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, bet gaiss kļūs par kādu grādu vēsāks, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Naktī uz ceturtdienu nelielas zema spiediena ieplakas ietekmē mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, jūras piekrastē - lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs +15…+20 grādu robežās.

Rīgā naktī nokrišņi nav gaidāmi un mākoņu daudzums būs mainīgs. Pūtīs lēns vējš, un gaiss nebūs vēsāks par +18…+20 grādiem.

Ceturtdien dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas vietām nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām. Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas pēcpusdienā jūras piekrastē pastiprināsies un brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +23…+26 grādiem, vietām austrumos līdz +27 grādiem.

Rīgā diena aizritēs ar mainīgu mākoņu daudzumu, pievakarē gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Gaiss iesils līdz +25…+26 grādiem, prognozē LVĢMC.