foto: unsplash.com
Pēc sadursmes ar traktoru Dobelē gājis bojā velosipēda vadītājs
112
2021. gada 23. jūlijs, 09:34

Pēc sadursmes ar traktoru Dobelē gājis bojā velosipēda vadītājs

Jauns.lv / LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 135 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta vēl 18 cilvēki, informē Valsts policija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Avārija ar bojāgājušo notikusi Zemgalē, kur gājis bojā kāds velosipēdists.

Kā informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa, vakar ap plkst.20 Dobelē, Brīvības ielā, vīrietis vadīja traktoru "John Deere" sakabē ar piekabi un krustojumā veica pagriezienu pa kreisi, kad pagaidām nenoskaidrots velosipēda vadītājs, vadot velosipēdu, ietriecās braucošā traktora piekabē.

Negadījuma vietā no gūtajām traumām velosipēda vadītājs gāja bojā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 21.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret satiksmes drošību un notiek izmeklēšana precīzu notikušā apstākļu noskaidrošanai, sacīja Kalniņa.

Ceturtdien deviņi cietušie reģistrēti avārijās Rīgā un tās apkārtnē, pieci - Kurzemē, divi - Latgalē, bet pa vienam - Vidzemē un Zemgalē. Viens no cietušajiem bija gājējs, bet četri - velosipēdisti, puse no kuriem iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 13 autovadītājus: piecus - Vidzemē, četrus - Rīgas reģionā, divus - Zemgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Latgalē. Rīgas reģionā aizturēts arī autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 238 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 76 autovadītāji, Vidzemē un Zemgalē - pa 53, Latgalē - 33, bet Kurzemē - 23 autovadītāji.

Vakar policija atkal aktīvāk pievērsusies autovadītāju sodīšanai par agresīvu braukšanu - Rīgā par šādiem pārkāpumiem sodīti 33 šoferi, bet vēl viens - Zemgalē.

Kopumā policija vakar noformējusi 571 protokolu par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās