112
2021. gada 2. jūlijs, 21:02

Āgenskalnā garāmgājējus nobiedē stindzinošs skats - mazs bērns uz trešā stāva palodzes

Jauns.lv

Policisti saņēmuši palīgā saucienu no kāda Āgenskalna iedzīvotāja, kurš policistiem iesūtījis foto attēlu, kurā redzama maza meitenīte, kura viena pati atradās uz daudzstāvu nama trešā stāva palodzes, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Fotoattēls ar mazo meitenīti, kura stāv uz palodzes, ievietots arī Āgenskalna "Facebook" grupā, kur ar to dalījies kāds cits iedzīvotājs.

Ierodoties notikuma vietā, policisti redzēja, ka logā vairs neviena nav. Policisti ilgstoši klauvējuši pie durvīm, bet tās neviens vaļā nevēra, lai gan iekšā bija dzirdams, kā sarunājas bērni un rej suns, raidījumam "Degpunktā" pastāstīja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Ātri vien kāpņu telpā likumsargi sastapa bērnu vecākus, kuri atgriezās mājās. Viņus policistu vizīte izbrīnījusi. Abi bijuši veikalā. Vecākajai meitai ir 11 gadi, bet jaunākajai - pieci. Likumsargi atgādināja, ka 11 gadus vecs bērns nedrīkst pieskatīt jaunākus brāļus un māsas. Kā norāda Sadovskis, lai drīkstētu atstāt bērnus vienus pašus mājās, vecākajam no viņiem jābūt vismaz 13 gadus vecam.

Izvērtējot kopējos apstākļus dzīvoklī, nekas neesot liecinājis, ka bērni būtu pamesti novārtā ilgstoši, norādīja RPP pārstāvis.

Šajā situācijā kārtības sargi uzsākuši administratīvo lietu pret vecākiem par bērnu aprūpes tiesību nepildīšanu, kā arī piesaistīta Bāriņtiesa, Sociālais dienests un RPP policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa.