Sabiedrība
2021. gada 28. jūnijs, 16:59

VUGD glābēji spiesti izsist automašīnas stiklu, lai glābtu no pārkaršanas suni

Jauns.lv / LETA

Policija vērtēs kādas saimnieces iespējamo atbildību, sakarsušā automašīnā atstājot suni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svētdienas pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz Mežaparku, kur apkārtējie ziņoja par pārkarsušā automašīnā atstātu suni, informēja Rīgas pašvaldības policija.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi sastapa izsaucējus, kuri skaidroja, ka suns automašīnā atrodoties aptuveni divas stundas.

Lai gan automašīnai bija nedaudz pavērti logi, bija acīmredzams, ka mājdzīvniekam sakarsušās automašīnas salonā ir grūti. Automašīna atradās tiešos saules staros, savukārt salonā atstāto ūdens glāzi suns bija apgāzis.

Sazinoties ar veterinārās klīnikas speciālistiem, policisti noskaidroja, ka dzīvniekam šādos apstākļos atrasties ilgāk par stundu ir bīstami. Sākotnēji policisti mēģināja sazināties ar automašīnas īpašnieci, tostarp izmantojot sociālos tīklus.

Kad saziņu nodibināt neizdevās, uz notikuma vietu izsaukti ugunsdzēsēji, lai izglābtu dzīvnieku no pārkaršanas. Atbraukušie glābēji pēc policistu norādēm izsita automašīnas stiklu un suns tika izglābts.

Uzreiz pēc tam mājdzīvnieks padzirdīts un izvests pastaigā. Aptuveni pusstundu vēlāk notikuma vietā ieradās suņa saimniece, kura skaidroja, ka bijusi zooloģiskajā dārzā ar bērniem.

Sieviete stāstīja, ka ar dvieļiem bija aizklājusi automašīnas logus, atstājusi glāzi ar dzeramo ūdeni, kā arī automašīnas logi bija atstāti ar nelielām šķirbiņām. Taču policisti norādīja, ka tas acīmredzami nebija pietiekami.

Pārbaudot suņa datus, tika konstatēts, ka suns nav reģistrēts. Attiecīgi pašlaik tiek vērtēta gan saimnieces atbildība par to, ka sunim nav mikroshēma, gan iespējama cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās