Valmierā uzstādītas publiskās klavieres
Vienas no trijām Valmieras publiskajām klavierēm. Mūzikas instrumenti pilsētniekus priecē arī sava izskata dēļ, jo tās apgleznojuši vietējie mākslinieki.
Novadu ziņas
2015. gada 3. augusts, 18:19

Valmierā uzstādītas publiskās klavieres

Jauns.lv

Laikā, kad visi domā par publiskajiem bezmaksas interneta punktiem, Valmierā uzstādītas trīs publiskās klavieres. Tagad jebkurš valmierietis vai pilsētas viesis, kurš māk spēlēt klavieres, bet viņam mājās nav šis mūzikas instruments, to var izdarīt Valmieras publiskajā telpā.

Arī par klausītāju trūkumu nevajadzētu sūkstīties, jo klavieres novietotas vietās, kur garāmgājēji nav retums – pie Vidzemes Augstskolas, pilsētas Mūzikas skolas un pie Dzirnavu ezeriņa netālu no Veselības centra.

Tās, sagaidot desmit gadu jubileju, pilsētai uzdāvinājis Valmieras novada fonds (VNF) ar domubiedriem. Klavieres jūlija beigās atklātas ar 24 stundu klavierspēles maratonu, kas ar džeza improvizāciju un skatītāju kopkori izskanēja pie Vidzemes Augstskolas.

Publisko klavieru finansējuma piesaistes kampaņas projektā tika savākti 343 eiro. Tāpat mūzikas instrumentu uzstādīšanā atbalstu sniedza vairāki uzņēmumi - Rīgas krāsu un laku rūpnīca, SIA „Delve2” un „Agroserviss Valmiera”. Īpašs paldies jāsaka neparastās idejas autoram, jaunajam valmierietim, kas regulāri publiski nāk klajā ar interesentām idejām, Mārcim Bogdanovam par ieguldīto enerģiju ieceres realizācijā, informē VNF.

„Publiskās klavieres Valmierā ārpus telpām atradīsies līdz pat rudenim. Ikviens interesents aicināts radīt muzikāli patīkamu atmosfēru apkārtējiem. Rudenī vienas no klavierēm tiks pārceltas uz iekštelpām Tautas harmonijas centrā, bet pārējās savu „apsaimniekotāju” ziemas periodā vēl meklē,” pastāstīja projekta autors, VNF brīvprātīgais Mārcis Bogdanovs.

Jāpiebilst, ka klavieres īpašā akcijā arī tika apgleznotas. To izdarīja mākslinieks Edvīns Lazdiņš un Valmieras Mākslas skolas skolotājas Inese Andersone un Silvija Melnūdre.

Lai klavieres kalpotu ilgi, VNF aicina valmieriešus palīdzēt uzraudzīt klavieres – pēc klavierspēles aizvērt vāku, bet, tuvojoties lietum, pārklāt klavierēm piestiprināto aizsargplēvi.

Jāatgādina, ka VNF savu darbību uzsāka pirms desmit gadiem ar labdarības tradīciju iedzīvināšanu , rosinot iedzīvotājus un uzņēmumus ziedot citu iedzīvotāju iniciētiem un vietējai sabiedrībai aktuāliem projektiem Vidzemē. Līdz šim fonds atbalstījis 170 iedzīvotāju iniciatīvas par 110 tūkstošiem eiro Valmierā un Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, Naukšēnu un Rūjienas novados.

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto