foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijā sāksies karstuma vilnis, izsludināts dzeltenais brīdinājums
No svētdienas gaisa temperatūra turpinās paaugstināties un spēkā būs oranžais brīdinājums.
Sabiedrība
2021. gada 17. jūnijs, 07:55

Latvijā sāksies karstuma vilnis, izsludināts dzeltenais brīdinājums

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien, piektdien un sestdien karstuma dēļ Latvijā, tai skaitā Rīgā, izsludināts dzeltenais brīdinājums, bet, sākot ar svētdienu, būs spēkā oranžais brīdinājums.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka līdz sestdienai valsts lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums - termometra stabiņš pakāpsies līdz +27..+30 grādiem. Savukārt no svētdienas gaisa temperatūra turpinās paaugstināties un rietumu un centrālajos rajonos gaidāms pat ļoti stiprs karstums - gaiss iesils līdz +32 grādiem, vietām gaidāmas arī tropiskās naktis, kad gaisa temperatūra nepazemināsies zem +20 grādiem.

Sinoptiķi atgādina, ka karstuma ietekmē pastāv paaugstināts veselības problēmu risks plašam iedzīvotāju lokam, sevišķi vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem. Iedzīvotājiem jārīkojas atbilstoši norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas.

Pašreizējā laika prognoze liecina, ka nākamās nedēļas pirmajā pusē vairākas dienas pēc kārtas gaisa temperatūra sasniegs +32 un vairāk grādus, kas atbilst ekstremāli stipram karstumam un sarkanajam brīdinājumam.

Šodien visā Latvijā laiks būs sauss un saulains. Gaidāms lēns dienvidu vējš, piekrastē - jūras brīze. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +24..+27 grādiem, piekrastē vietām līdz +21 grādam.

Rīgā, pūšot lēnam dienvidu vējam un visu dienu sildot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +26 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1022-1025 hektopaskāli jūras līmenī.