Sabiedrība
2021. gada 28. maijs, 12:33

VIDEO: kā aizvadīta dziesmu un deju svētku video projekta “Svinēt Sauli” filmēšana

Jauns.lv

XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta “Saule vija zelta rotu” radošā grupa veido video projektu "Svinēt Sauli". Vairāku dienu laikā 629 deju kolektīvi gan Latvijā, gan ārpus tās piedalījušies filmēšanas maratonā.

Kā informē XII Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļeva, teju 12 000 dalībnieku Latvijā un ārvalstīs katrs no savām mājām vai kopā ar savu kolektīvu “digitālajā stadionā” uzturējās 15 minūtes.

Video klips tiek veidots, atspoguļojot šī laika realitāti – attālināto mācību procesu, nodarbības zoom platformā, dejošanu vienatnē, ar distanci, tajā pašā laikā uzsverot, ka Dziesmu un deju svētku tradīcija, mīlestība pret deju un gatavība pat šajos laikos dejot, radīt un būt kopā, ir stiprāka par visu.

Speciāli video projektam izveidota īpaša horeogrāfija, kas apgūstama attālinātajā mācību procesā, dejojama individuāli un distancēti. Viss nofilmētais tiks savienots video pēcapstrādē, lai visi atkal varētu būt kopā. Videoidejas pirmizrāde būs skatāma tuvāko mēnešu laikā.

Radošā komanda atzīst, ka deju kolektīvi un dejotāji filmēšanas procesā ienesuši ne tikai savu enerģiju, dejotprieku un entuziasmu, bet, radoši risinot attālinātās filmēšanas jautājumu - arī savu māksliniecisko pienesumu.

“Paldies ikvienam dalībniekam, kolektīva vadītājam un vecākam, kas piedalījās mākslas darba un svētku sajūtas radīšanā! Šī satikšanās bija abpusēji emocionāla, esam priecīgi par katru dejotāju, kas atsaucās. Redzam, ka arī šajā attālināto mācību laikā deju kustībai ir pievienojušies jauni dalībnieki. Paldies par šo uzticību”, stāsta deju projekta vadītāja Zanda Mūrniece.