"Latvijas Pasta" drošībnieks zaudē darbu traģikomiskā tvīta dēļ - viņš parādīja VID "bezpreģelu"
"Nekas īpašs, vnk līgums saskaņots VID iekšienē" - tāds izskatījās pilsoņa Ivara tvīts 9.decembrī. Pēc laika viņš to dzēsa, taču nu ir sekas: atlaists no darba "Latvijas Pastā".
Sabiedrība
2016. gada 12. decembris, 22:45

"Latvijas Pasta" drošībnieks zaudē darbu traģikomiskā tvīta dēļ - viņš parādīja VID "bezpreģelu"

Jauns.lv

(Papildināta 00:42) Jurists, pasniedzējs un visnotaļ laba humora īpašnieks Ivars Čivčišs pirmdienas vakarā palūgts atstāt amatu "Latvijas Pastā", kur Čivčišs līdz šim bija Iekšējā drošības dienesta vadītājs, jo viņa tvīts izraisīja rezonansi sabiedrībā. Tvītā nebija pausts nekas vairāk kā uzskatāma aina: tāds ir Valsts ieņēmumu dienestā (VID) saskaņots dokuments.

Parakstīts neskaitāmiem parakstiem, zīmogots neskaitāmiem štampiem - šāds izskatās visparastākais līgums, kurš birokrātijas gaiteņos ceļoja savas desmit dienas, no 15.novembra līdz 25.novembrim. Finālā atbildīgs par dokumentu, šķiet, nav neviens, jo parakstu uz dokumenta ir kaudzēm. Tas viss notiek 2016.gadā, 21. gadsimtā, kad šādu ceļu varētu iet arī ar mūsdienīgākām metodēm, proti, elektroniski.

Milzīgs birokrātisks aparāts, kurā katra galva barojas no nodokļu maksātāju naudas - tāda bija sociālo tīklu lietotāju reakcija, kad Čivčiša kunga tvīts kļuva populārs kā tviterī, tā feisbukā. 

Nu šī gaužām sadzīviskā un sāpīgi traģikomiskā kadra publiskošana maksājusi viņam amatu. Sarunā ar portālu Kasjauns.lv jurists Čivčišs atklāja, ka ir spiests no darba aiziet, pirmdien viņam palūgts atstāt amatu. Viņš "Latvijas Pastā" nostrādājis teju deviņus gadus, visi uzdevumi un iepirkumi tikuši paveikti nevainojami, bet nu viens tvīts pārvilcis svītru pāri karjerai "Pastā".

Ivars atklāj, ka, iespējams, viņa vadībai zvanīts no VID un lūgts šo lietu "nokārtot". Iespējams, atlaišanas iniciatīva nākusi no Zaļo Zemnieku savienības vai viņiem pietuvinātiem cilvēkiem. Kā oficiālo iemeslu jau nākamajā dienā pēc tvīta parādīšanās "Latvijas Pasta" vadība minējusi, ka notikusi neatļauta dokumentu nopludināšana, lai gan pašā kadrā nekur nebija redzams, ka saskaņošanai iesniegtais dokuments jelkādi saistīts ar "Latvijas Pastu". Jāpiezīmē, ka attēlu viņš publiskoja no sava personīgā tvitera konta, kurā nav nekādas norādes par saistību ar darbavietu un nav pat minēts pilns vārds un uzvārds.

"Un nākošajā darbā dienā vadība par varītēm gribēja panākt, ka es tajā dienā pārtraucu darba tiesiskās attiecības, kas rezultējās kā vienošanās, ka es šis attiecības izbeidzu ar šo dienu," portālam Kasjauns.lv teica atlaistais Čivčišs. Viņa aiziešana bijis jautājums, ko jānodrošina nekavējoties nevienu pašu brīdi. 

"Vairāk smaidu nekā skumstu... Dēļ tāda sīkuma un sviesta..." - šādi jurists raksturo savas sajūtas pēc tam, kad valsts ar viņu izrēķinājusies par amizanto tvītu.

Kurš prasījis atlaišanu - pagaidām mistika

Reaģējot uz skandālu, kas pēc Čivčiša tvītiem pirmdienas vakarā eskalējās zibenīgi, ar "vaininieku" sazinājies arī Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs. Ivars paskaidroja, ka Edgars Tavars vēlējies zināt notikušā detaļas, un Tavars atlaistajam juristam apsolījis "Latvijas Pasta" valdē noskaidrot, kas tie par "mistiskiem personāžiem", kuri lūguši viņa padzīšanu. Ne viņš, ne ministrs Uldis Augulis (ZZS) neko tādu noteikti neesot darījuši, cietušajam paskaidrojis Tavars.

Izklāstu par radušos situāciju portāls Kasjauns.lv lūdza arī "Latvijas Pastam", taču naktī uz otrdienu tas vēl nav saņemts.

Kasjauns.lv/Foto: Twitter