foto: LETA
Iereibusi māte pludmalē aizmirst, ka ieradusies ar savu bērnu
Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2021. gada 20. maijs, 11:52

Iereibusi māte pludmalē aizmirst, ka ieradusies ar savu bērnu

Jauns.lv

19.maijā ap pulksten 21:20, Liepājas pilsētas Pašvaldības policijā tika saņemta informācija par to, ka pludmalē netālu no Klaipēdas ielas, smiltīs vārtoties sieviete reibuma stāvoklī un blakus viņai atrodoties bērns, informē policijā.

Ierodoties notikuma vietā, fakts apstiprinājās. Informācijas sniedzēja norādīja uz sievieti, kura sēdēja smiltīs. Uzsākot sarunu ar iereibušo sievieti, tika konstatēts, ka viņa atrodas spēcīgā reibuma stāvoklī un neapzinās, ka uz pludmali atnākusi kopā ar savu bērnu.

Veicot alkohola koncentrācijas noteikšanu izelpotajā gaisā, mērījumos tika uzrādīts ap 2 promilēm. Tā kā sieviete nebija spējīga parūpēties par savu 2013.gadā dzimušo bērnu, viņš tika nogādāts pie iereibušās sievietes mātes.

Pret 1991.gadā dzimušo māti uzsākts administratīvā pārkāpuma process pēc Bērnu tiesību aizsardzības likuma par bērna uzraudzīšanu, atrodoties alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, kas var ierobežot spējas nodrošināt bērna drošību un aizsardzību no iespējamiem bērna dzīvības un veselības apdraudējumiem, ja to izdarījusi persona, kura atbildīga par bērna uzraudzību.

Par šādu pārkāpumu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām (viena naudas soda vienība – 5 eiro). Policija izsaka pateicību aculieciniecei, kura nebija vienaldzīga, bet gan nodeva informāciju Pašvaldības policijai.

Redzot kādu pārkāpumu, policija aicina nekavējoties zvanīt Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas dežurantam pa tālruni 63420269.

Tēmas