foto: AFP/Scanpix
Latvijas aviokompānijām rekomendē atcelt lidojumus uz Izraēlu
Benguriona starptautiskā lidosta pie Telavivas.
Sabiedrība
2021. gada 18. maijs, 09:55

Latvijas aviokompānijām rekomendē atcelt lidojumus uz Izraēlu

Jauns.lv

Valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra" (CAA) rekomendējusi Latvijas aviokompānijām neveikt lidojumus uz Izraēlas lidostām un neizmantot šīs valsts gaisa telpu pārlidojumiem uz citiem galamērķiem, teikts CAA paziņojumā presei. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

CAA vēstī, ka, izvērtējot aģentūras rīcībā esošo informāciju un secinot, ka Izraēlas gaisa telpas izmantošana rada draudus civilās aviācijas gaisa kuģiem, tā sniegusi šādu rekomendāciju. 

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazā gājuši bojā 33 cilvēki [Brīdinām, nepatīkami skati!]

Izraēlas gaisa uzlidojumos Gazas pilsētā svētdien sagrautas vairākas ēkas un gājuši bojā vismaz 33 cilvēki, paziņojusi Gazas Veselības ministrija. Ministrija ...

gallery icon
25

"CAA ir veikusi pieejamās informācijas par situāciju Izraēlas gaisa telpā analīzi, un konstatējusi, ka saistībā ar militāra konflikta pastiprināšanos pastāv augsts drošības apdraudējums civilās aviācijas gaisa kuģiem, kas veic lidojumus uz Izraēlas lidostām vai šķērso Izraēlas gaisa telpu. Vienlaikus Izraēlas teritorijā ir notikuši plaši masu nemieri, kas rada apdraudējumu personām, kuras pašreiz atrodas Izraēlas teritorijā," teikts atbildīgo amatpersonu paziņojumā. 

Ievērojot, ka tuvākajā laikā bija plānots atsākt pasažieru pārvadājumus uz un no Izraēlas, CAA nosūtījusi rekomendācijas vēstuli visām Latvijas aviokompānijām ar aicinājumu uz laiku atcelt plānotos lidojumus uz Izraēlas lidostām, un atturēties no Izraēlas gaisa telpas šķērsošanas.

Rekomendācijas ir spēkā līdz pozitīvām izmaiņām drošības situācijā Izraēlā, kas nodrošinātu drošu civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumus, par ko aviokompānijas nekavējoties tiks informētas.

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātās ēkas

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātas visas policijas ēkas, pavēstīja palestīniešu anklāva Iekšlietu ministrija. Uzbrukts arī svarīgu "Hamas" pārstāvju mājām.

gallery icon
23

Pasažieri, kuriem tuvākajā laikā bija plānoti lidojumi uz un no Izraēlas, aicināti sekot līdzi aktuālākajai informācijai aviokompāniju mājaslapās.

Vienlaikus CAA aicina pasažierus izvērtēt drošības riskus, plānojot savus lidojumus. Ņemot vērā, ka vairums aviokompāniju ir atcēlušas savus lidojumus uz un no Izraēlas, pasažieriem var būt apgrūtinātas iespējas pamest šo valsti. 

 Ar Ārlietu ministrijas ieteikumiem drošības jomā dažādu

valstu apmeklēšanā var iepazīties tās mājaslapā www.mfa.gov.lv.

Konflikts saasinās

Jau ziņots, ka Izraēlā saasinājies militārs konflikts starp bruņotajiem grupējumiem Gazas joslā un Izraēlas armiju. Apšaudēs dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 cilvēki. 

Izraēla 10.maijā sāka gaisa triecienu kampaņu, atbildot uz raķetēm, kuras Gazas joslā valdošais grupējums "Hamas" raidīja uz Jeruzalemi. 

Vienlaikus, Izraēlas Covid-19 saslimstības rādītājiem krietni mazinoties triecienveidīgās vakcinācijas kampaņas dēļ, tika ieviesti atvieglojumi ceļošanai uz un no Izraēlas, kā rezultātā Eiropas aviokompānijas sāka plānot savus maršrutus uz šo valsti. 
 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās