Gundars Āboliņš aizgājis no Jaunā Rīgas teātra
Āboliņš turpmāk būs Minhenes "Kammerspiele" štata aktieris.
Kultūra
2015. gada 10. augusts, 13:34

Gundars Āboliņš aizgājis no Jaunā Rīgas teātra

Jauns.lv

(Papildināta 16:10) Aktieris Gundars Āboliņš ir aizgājis no Jaunā Rīgas teātra (JRT) un turpmāk būs štata aktieris teātrī Minhenē, Vācijā, pirmdien pavēstīja JRT mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis, kurš uzskata, ka tas aktierim būs profesionāls un cilvēcisks piedzīvojums, kas ir tikai atbalstāmi.

"Tā ir viņa paša izvēle, tas ir viņa izaicinājums. Esmu arī pats tur [Minhenes "Kammerspiele"] trīs izrādes taisījis, bet tagad tur ir pilnīgi jauna vadība, jauna ideoloģija. Man ir grūti spriest, kā viņam tur ies. Visu cieņu Gundaram, ka viņš lec nezināmajā, darīt kaut ko tādu, ko viņš agrāk nav darījis. Manuprāt, tas ir galvenais teātrī, darīt to, ko tu nemāki darīt, nevis reproducēt sevi," teica režisors.

Viņš atgādināja, ka Āboliņš jau iepriekš spēlējis ārzemēs vācu valodā, arī viņa paša režisētās izrādēs. "Operdziedātājam jau ir vieglāk, bet dramatiskā teātrī diezgan reti, gandrīz nekad nav tāda iespēja dēļ valodas. [..] Kļūt par štata aktieri, domāju, ka Gundaram tas būs lielisks profesionāls un cilvēcisks piedzīvojums, ko es tikai atbalstu," viņš uzskata. JRT vienmēr bijis par to, lai "būtu māksliniecisks caurvējš".

Āboliņš turpmāk būs Minhenes "Kammerspiele" štata aktieris.

Teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Bināne pstāstīja, ka skatītāji Āboliņu augustā redzēs izrādēs "Kapusvētki" un "Soņa", bet par turpmākajiem mēnešiem nav zināms, jo aktierim būs intensīvs mēģinājumu laiks teātrī Minhenē.

BNS / Foto: No izdevniecības "Rīgas viļņi" arhīva / Evija Trifanova/LETA