foto: Ekrānuzņēmums no preses konferences
Ko darīt pusaudzim, kurš vēlas vakcinēties, bet vecāki ir pret? Atbild Pavļuts
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Sabiedrība
2021. gada 13. maijs, 21:50

Ko darīt pusaudzim, kurš vēlas vakcinēties, bet vecāki ir pret? Atbild Pavļuts

Jauns.lv

Jaunietis no 16 gadu vecuma ir tiesīgs pats pieņemt lēmumu par vakcināciju, ceturtdien žurnālistiem preses konferencē norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Taujāts, ko darīt situācijā, ja pusaudzis vēl nav sasniedzis pilngadību, bet vēlas vakcinēties, kas ir pretēji vecāku lēmumam, Pavļuts skaidroja, ka cilvēks jau no 16 gadu vecuma  ir tiesīgs pieņemt lēmumus, kas attiecas uz to, kādi ārstniecības soļi tiek sperti. 

"Es negribētu iejaukties nevienas ģimenes iekšējās lietās, bet no tāda likumības viedokļa jaunietis no 16 gadiem ir tiesīgs pats pieņemt lēmumu par vakcināciju," bilda veselības ministrs. 

Nākamnedēļ, no 17.maija, varētu sākt pusaudžu no 16 gadiem vakcinēšanu pret Covid-19, liecina Veselības ministrijas (VM) ceturtdienas valdības sēdei iesniegtā prezentācija.

Potes saņemšanai jaunieši no 16 gadiem varēs pieteikties vietnē "manavakcina.lv" vai, zvanot pa tālruni 8989 vai sazinoties ar vakcinācijas kabinetu.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) valdības sēdē skaidroja, ka "manavakcina.lv" var pierakstīties tie jaunieši, kuriem ir iespēja vietnē autentificēties. Taču iespējams zvanīt arī pa tālruni 8989 un arī savam ģimenes ārstam, ja speciālists vakcinēšanas pakalpojumu nodrošina.