foto: EPA/Scanpix
Pirms izvēles eksāmena latviešu valodā arī 9.klašu skolēniem jāveic Covid-19 testi
Pamatskolnieks Ungrāfijā kārto eksāmenu. Ilustratīvs foto.
Sabiedrība
2021. gada 13. maijs, 15:38

Pirms izvēles eksāmena latviešu valodā arī 9.klašu skolēniem jāveic Covid-19 testi

Jauns.lv

Kaut gan obligātie eksāmeni 9. klasēm šogad atcelti un skolēni raksta diagnosticējošos darbus, tomēr gandrīz 2000 jauniešu, kas mācās mazākumtautību izglītības programmās, ir izvēlējušies kārtot latviešu valodas eksāmenu, vēstī Izglītības un zinātnes ministrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šie eksāmeni notiks klātienē nākamnedēļ, 19. un 20. maijā.

Lai eksāmenu norise būtu droša, arī 9. klašu skolēniem jāveic testēšana atbilstoši Veselības ministrijas izstrādātajam un papildinātajam testēšanas algoritmam. Gan skolēniem, gan pieaugušajiem, kas iesaistīti eksāmenu norisē, dalība eksāmenā iespējama tikai ar negatīvu Covid-19 testu.

Jau no šodienas Veselības inspekcija pieņem iesniegumus uz 9.klases skolēnu testēšanu, skolas organizē testēšanu sadarbībā ar laboratoriju. Testēšana jāveic līdz 17. maijam un testus apmaksā no valsts budžeta līdzekļiem. 

Pirms eksāmena testus veic arī visi eksāmenu norisē iesaistītie pieaugušie. Aicinām sekot līdzi izmaiņām testēšanas algoritmā Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā.

Izglītības un zinātnes ministrija un Valsts izglītības satura centrs atgādina, ka eksāmenu laikā stingri  jāievēro visas drošības prasības – jālieto maskas, jāievēro distance ne mazāk kā 2 metri gan eksāmena telpā, gan ārpus tās. Eksāmens jāorganizē pēc iespējas mazākās grupās - līdz 25 skolēniem klasē vai līdz 40 skolēniem atbilstoša izmēra skolas zālē, telpas pareizi un regulāri vēdinot.

12.klasēm eksāmenu sesija sākās jau šonedēļ - kopumā gan uz obligātajiem, gan izvēles eksāmeniem saņemti 57 040 pieteikumi.