foto: LETA
Lūriņa jubilejas viesi tiek cauri ar mazu sodu. "Bet uz valdību ļaunu prātu neturu"
"Uz valdību ļaunu prātu neturu. Tikām cauri ar minimālo sodu," pēc svinībām saka režisors Valdis Lūriņš.
Sabiedrība
2021. gada 10. maijs, 06:11

Lūriņa jubilejas viesi tiek cauri ar mazu sodu. "Bet uz valdību ļaunu prātu neturu"

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Februāra sākumā LTV sižetā bija atspoguļotas Valda Lūriņa apaļās jubilejas svinības – Nacionālā teātra aktieri un režisoru 70 gadu jubilejā viņa mājās ieradās sveikt vairāki kolēģi un draugi. Tas izpelnījās arī Valsts policijas uzmanību, un tagad par neatļautu pulcēšanos pieciem svinētājiem piemērots naudassods.

Tolaik valstī bija spēkā visai bargi pandēmijas laika ierobežojumi, kas aizliedza satikties cilvēkiem no dažādām mājsaimniecībām. Svinības gan noritēja svaigā gaisā ārā, visiem klātesošajiem bijušas maskas, un arī divu metru distanci centušies ievērot. Lūriņš pat neko nenojautis par gaidāmo sveikšanu, brīvdabas pikniku dārzā kā pārsteigumu sarīkoja ģimene.

"Varu apgalvot, ka tēva jubilejā ārā tika ievēroti visi ar drošību saistītie noteikumi. Pat apskāvienu nebija!" uzzinot par policijas interesi, pēc šā sarīkojuma Jauns.lv pauda gaviļnieka meita, aktrise Dita Lūriņa, viena no sveikšanas organizatorēm.

"Formāli, protams, var teikt, ka drusku tos noteikumus pārkāpām, bet uz valdību ļaunu prātu neturu – lēmumi tādi bija, un kārtībai jābūt. Tas kovids tomēr ir viena traka lieta, un bez noteikumu ievērošanas mēs ar to galā netiksim. Sniedzām paskaidrojumus policijai, mans dēls jurists uzrakstīja uz piecām lapām, un rezultātā tomēr tikām cauri ar minimālo sodu – pieciem cilvēkiem katram uzlika desmit eiro, ko jau esam samaksājuši," "Kas Jauns Avīzei" atklāj Lūriņš.

Par epidemioloģisko ierobežojumu pārkāpšanu policija ir tiesīga piemērot naudassodu no desmit līdz pat 2000 eiro, taču tiek vērtēts pārkāpuma raksturs un vaininieka attieksme konkrētajā situācijā.