foto: LETA
Bauskas policisti pieķer četrus jauniešus ar narkotikām un naudu; diviem piemērots apcietinājums
112
2021. gada 23. aprīlis, 10:12

Bauskas policisti pieķer četrus jauniešus ar narkotikām un naudu; diviem piemērots apcietinājums

Jauns.lv

Bauskas iecirkņa policisti četriem jauniešiem atsavinājuši narkotiskās vielas un naudu, kā arī diviem jauniešiem piemērojusi apcietinājumu.

Kā portāls Jauns.lv uzzināja Valsts policijā, piektdien, 16.aprīlī, aizdomās par dažāda veida narkotisko un psihotropo vielu lietošanu un nelikumīgu izplatīšanu Bauskā, likumsargi aizturēja trīs 2002.gadā dzimušus jauniešus un vienu nepilngadīgu personu, kura dzimusi 2005.gadā.

Viņi pie sevis glabāja 30 gramus marihuānas, 625 mililitrus kodeīnu saturošu šķidrumu, aptuveni 3 gramus amfetamīna, kas bija pirms tam iegādāts, lai aizliegtās vielas nelikumīgi tirgotu citām personām, un 105 eiro skaidrā naudā.

Par notikušo policijā tika uzsākts kriminālprocess, kā ietvaros 18.aprīlī diviem no viņiem tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, bet diviem - drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Policijā piebilst, ka visi jaunieši ir Bauskas novada iedzīvotāji un jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelegālo apriti.

Ņemot vērā, ka likumsargi nereti konstatē narkotiku lietošanu un izplatīšanu skolas vecuma bērnu un jauniešu vidū, aicinām vecākus pievērst uzmanību bērnu uzvedībai, brīvā laika pavadīšanas izvēlēm un dažādām izmaiņām, kas varētu liecināt par nonākšanu narkotisko un psihotropo vielu atkarības valgos.

Valsts policija vērš uzmanību, ka narkotisko un psihotropo vielu lietošana ir iemesls uzvedības, sajūtu un domāšanas izmaiņām, kā arī ietekmē fizisko un garīgo veselību, var izraisīt panikas lēkmes, bezmiegu, depresiju, komu un pat nāvi. Narkotisko un psihotropo vielu lietotājiem pieaug risks iekļūt bīstamās situācijās vai nelaimes gadījumos.

Policijā saka: "Likumsargi aicina apdomāt iespējas, kā gūt eiforiju, enerģiju un pašpārliecinātību, neriskējot ar savu veselību un dzīvību!"