foto: Twitter
Rēzeknes vakcinācijas centrā negaidīti liela iedzīvotāju aktivitāte
Rēzeknes masu vakcinācijas centrs šobrīd nodrošina apmēram 50 cilvēku vakcināciju stundā.
Sabiedrība
2021. gada 17. aprīlis, 11:28

Rēzeknes vakcinācijas centrā negaidīti liela iedzīvotāju aktivitāte

Jauns.lv / LETA

Latgales vēstniecībā "Gors" ierīkotajā Rēzeknes masu vakcinācijas centrā iedzīvotāju aktivitāte šodien ir negaidīti liela, potēties nākot gan prioritārajās grupās esošajiem, gan vakcinēties pret Covid-19 gribētājiem, kuri nav atvērtajās grupās, pavēstīja Rēzeknes slimnīcas pārstāve Laura Sondore.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņas sacītā, plkst.10 rindā bija aptuveni 130 iedzīvotāji, turklāt, ņemot vērā lielo iedzīvotāju interesi, centrs šobrīd nodrošina apmēram 50 cilvēku vakcināciju stundā. Sondore arī atzīmēja, ka kopš centra atvēršanas šobrīd iedzīvotāju skaits rindā ir ievērojami palielinājies.

Līdz ar to Sondore prognozē, ka šodienas laikā tiks izlietotas visas centram piegādātās vakcīnu devas, un tas varētu notikt pat pirms darbalaika beigām.

Pēc Sondores paustā, šim centram šodien piegādātas 390 vakcīnu devas.

Jau ziņots, ka Iedzīvotāju lielās intereses dēļ vakcinācijas centros Rīgā, Ķīpsalas hallē, kā arī Cēsīs un Jelgavā cilvēki "dzīvajā rindā" pēc potes pret Covid-19 vairs netiek pieņemti, liecina Vakcinācijas projekta biroja sniegtā informācija.

Ķīpsalas hallē "dzīvā rinda" tika slēgta ap plkst.9.30, kad tajā bija iestājušies 1000 cilvēku, Jelgavā - ap plkst.10, kad rindā stāvēja ap 460 cilvēku.

Cilvēki stāv "dzīvajā rindā", lai saņemtu poti pret Covid-19

Cilvēku rinda pie masu vakcinācijas punkta Ķīpsalas izstāžu hallē, kur ikvienam iedzīvotājam iespējams saņemt vakcīnu pret "Covid-19".

gallery icon
28

Rinda drīz tiks slēgta arī Jūrmalā. Tas nozīmē, ka visi, kuri iestājušies rindā, pie savas potes vēl tiks, bet pārējiem vakcīnas kārotājiem šodien uz konkrētajiem masu vakcinēšanas centriem vairs nav vērts doties, jo pošu nepietiks.

Kā ziņots, garās cilvēku rindas dēļ vairāki masu vakcinācijas centri sestdienas rītā vēra durvis jau krietni pirms pirms paredzētā darba laika sākuma.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon
96

Šodien masu vakcinācijas centri kopumā darbojas septiņās pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Jūrmalā un Cēsīs. Tajos ir pieejami aptuveni 5000 "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 devu, pie kurām "dzīvās rindas" kārtībā var tikt ikviens iedzīvotājs, kurš to vēlas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās