foto: LETA
Cik ilgi Lielbritānijā būs derīgas Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības?
Jaunā parauga transportlīdzekļu vadītāja apliecība, kuru Ceļu satiksmes un drošības direkcijā izsniedz no 2013. gada 2.janvāra.
Sabiedrība
2021. gada 26. marts, 15:46

Cik ilgi Lielbritānijā būs derīgas Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības?

Jauns.lv / LETA

Latvijā izsniegtās transportlīdzekļa vadītāja apliecības Lielbritānijā varēs izmantot līdz to derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 70 gadu sasniegšanai, paredz starpvalstu vienošanās.

Kā informēja Satiksmes ministrijā (SM), personām, kas plāno Lielbritānijā uzturēties ilgāk par gadu, Latvijā izdotā vadītāja apliecība ir jāapmaina pret vietējo vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas.

Minētie nosacījumi attiecas uz visām transportlīdzekļu vadītāja apliecībām, ieskaitot vieglo automobiļu, motociklu, autobusu un kravas automobiļu vadītāja apliecības. Tādējādi Latvijā izsniegtās autovadītāja apliecības arī turpmāk Lielbritānijā varēs izmantot, gan īslaicīgi ieceļojot, gan uzturoties pastāvīgi.

Tāpat saskaņā ar iepriekš pieņemtajām izmaiņām Ceļu satiksmes likumā, arī apliecības, kas izdotas Lielbritānijā, ir izmantojamas Latvijā līdz to termiņa beigām un ir apmaināmas pret Latvijas vadītāja apliecību bez eksāmena kārtošanas.

Latvijā spēkā esošais normatīvais regulējums nosaka, ka transportlīdzekļu vadītājiem, kuri ierodas Latvijā no ārvalstīm un uzturas Latvijā ilgāk par vienu gadu, noteiktā kārtībā ir jāapmaina transportlīdzekļa vadītāja apliecība.