foto: AFP/Scanpix
Pedagogu un personu vecumā virs 60 gadiem vakcināciju plāno sākt aprīļa vidū
Sabiedrība
2021. gada 24. marts, 23:26

Pedagogu un personu vecumā virs 60 gadiem vakcināciju plāno sākt aprīļa vidū

Jauns.lv / LETA

Patlaban tiek plānots personu vecumā virs 60 gadiem un pedagogu vakcināciju sākt no 12.aprīļa, valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Šonedēļ tika sākta personu ar hroniskām slimībām vakcinācija, kas ir trešā prioritārā vakcinējamo grupa. Šajā grupā ietilpst arī personas, kuras dzīvo ar bērniem ar hroniskām un imūnsupresējošām slimībām, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas. Pēc ministra paustā, arī šo iedzīvotāju vakcināciju plānots sākt drīzumā.

Savukārt personas vecumā virs 60 gadiem ietilpst ceturtajā grupā, bet pedagogi - piektajā. Piektajā grupā ietilpst arī operatīvo dienestu darbinieki, robežsardzes un Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki, ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta darbinieki, Nacionālie bruņotie spēki, Zemessardze, kritiski svarīgie energoapgādes un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju komersanti, kā arī pašvaldību vēlēšanu norises nodrošināšanā iesaistītie kritiski svarīgie darbinieki. Tāpat šajā grupā ietilpst iestāžu kritiski svarīgie darbinieki un bāriņtiesu un sociālo dienestu darbinieki.

Jau ziņots, ka Pavļuts šodienas valdības sēdē pavēstīja, ka masu vakcinācijas pret Covid-19 centri līdz aprīlim būs gatavi sākt darbu.