Sabiedrība
2021. gada 16. marts, 11:34

Kas notiks ar Vakcinācijas biroja darbinieku lielajām algām pēc reorganizācijas?

Jauns.lv

Kas notiks ar Vakcinācijas projekta biroja darbinieku algām, kad tas tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts Nacionālajā veselības dienestā (NVD) kā struktūrvienība?

Veselības ministrijas pārstāve Sintija Gulbe portālam Jauns.lv norādīja, ka reorganizācijas procesam šobrīd vēl tiek apzināti visi juridiskie un finanšu jautājumi.

Algas kā projektu vadītājiem ārkārtējos apstākļos

Darbinieku atalgojums tiks noteikts saskaņā ar vienoto valsts pārvaldes atalgojuma sistēmu. Atalgojums varētu atbilst pārvaldes projektu vadītāju algām ārkārtējos apstākļos.

Jautāta, kā plānots noturēt un piesaistīt jaunus labus darbiniekus, ja darbinieku algas saruks, Veselības ministrijas pārstāve atbildēja, ka šobrīd ministrijas rīcībā nav informācijas, ka kāds no darbiniekiem neturpinās darbu NVD.

Bet uz jautājumu, kad biroja reorganizācija varētu notikt, viņa atzina, ka pagaidām šis ir procesā un grūti prognozēt konkrētu laiku. Ministrija sola informēt par reorganizācijas turpmāko gaitu.

Ministrs paziņo par reorganizāciju

Jauns.lv jau ziņoja, ka Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts NVD kā struktūrvienība, pirmdien paziņoja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš pauda sapratni par kritiku, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, tā ir tikai daļēji pamatota. Viņš citastarp atzīmēja, ka šajos divos mēnešos ir novērstas daudzas problēmas un ielikti pamati, lai notiku liela mēroga vakcinācija.

Tikmēr Vakcinācijas projekta biroja vadošie darbinieki jau paziņojuši, ka darbu tajā pēc pievienošanas NVD pamest neplāno.

Tika solītas lielas algas

Tāpat ziņots, ka Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem tika solīta 3500 līdz 4900 eiro alga pirms nodokļu nomaksāšanas. Ja biroja darbinieku algu noteikts saskaņā ar vienoto valsts pārvaldes atalgojuma sistēmu, visticamāk, tā saruks.

Iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" ātrā laikā tika savākti nepieciešamie 10 000 iedzīvotāju paraksti par Vakcinācijas projekta biroja likvidēšanu.