foto: Zane Bitere/LETA
Alūksnē joprojām 20 centimetru dziļa sniega sega; sestdien daudzviet gaidāms lietus
Dziļākā sniega sega novērojumu stacijās sestdienas rītā ir 15-16 centimetri Siguldā un Priekuļos, kā arī 20 centimetri Alūksnē.
Sabiedrība
2021. gada 13. marts, 08:23

Alūksnē joprojām 20 centimetru dziļa sniega sega; sestdien daudzviet gaidāms lietus

Jauns.lv / LETA

Kurzemes un Zemgales lielākajā daļā nokususi vienlaidu sniega sega, savukārt daudzviet Vidzemē un Latgalē saglabājas vairāk nekā desmit centimetrus dziļš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Dziļākā sniega sega novērojumu stacijās sestdienas rītā ir 15-16 centimetri Siguldā un Priekuļos, kā arī 20 centimetri Alūksnē.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām - galvenokārt Kurzemē - līst un snieg slapjš sniegs. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +1..+4 grādi.

Rīgā mākoņains rīts, gaisa temperatūra +2..+3 grādi, dienvidu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien visā Latvijā bija +2..+5 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.martā bija +26 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -17 grādi Alpu kalnos un -20 grādi Krievijā.

Sestdien Latvijā palaikam gaidāms lietus, vietām arī slapjš sniegs, prognozē sinoptiķi. Galvenā nokrišņu zona no rīta būs Kurzemē un vēlāk šķērsos pārējo valsti.

Debesis būs pārsvarā apmākušās, gaiss iesils līdz +2..+7 grādiem.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumkrastā ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē.

Rīgā gaidāms apmācies laiks un lietus, maksimālā gaisa temperatūra būs +5 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 994 hektopaskāliem Ziemeļkurzemē līdz 1002 hektopaskāliem Latgalē.

Šorīt apledojums var apgrūtināt braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet visā Latvijā, informēja "Latvijas valsts ceļi".

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Vidzemes šoseju no Vangažiem līdz Līgatnei, pa Valmieras šoseju no Murjāņiem līdz Braslas tiltam, pa Rīgas apvedceļu, pa Bauskas šoseju no Rīgas līdz Dimzukalnam un pa Jelgavas šoseju no Rīgas līdz Jelgavai.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Kaģiem un no Anneniekiem līdz Blīdenei, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai, pa Daugavpils šoseju no Saulkalnes līdz Skrīveriem un no Pļaviņām līdz Nīcgalei, pa Rēzeknes šoseju no Jēkabpils līdz Varakļāniem un no Ludzas līdz Terehovai un pa Kokneses šoseju no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Alūksnes, Dobeles, Jēkabpils, Ludzas, Madonas, Ogres, Rēzeknes un Saldus apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 74 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.