foto: LETA
Valdība šodien lems, vai noteikt vēl stingrākus ierobežojumus
Pērnā gada marts, kad Covid-19 izplatības mazināšanai Latvijā tika ieviesti ierobežojumi.
Politika
2021. gada 9. marts, 06:00

Valdība šodien lems, vai noteikt vēl stingrākus ierobežojumus

Jauns.lv

Otrdien Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē plānots lemt par iespējamām būtiskām ierobežojumu izmaiņām, lai samazinātu Covid-19 izplatību, īpaši ņemot vērā to, ka Latvijā izplatās arī lipīgākais Covid-19 paveids.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par ierobežojumu izmaiņām politiķi pirmdien vēl nelēma, un tas notiks otrdienas kopsēdē pēc ekspertu uzklausīšanas.

Līdz otrdienai Operatīvajai vadības grupai bija uzdots izstrādāt vismaz divus rīcības variantus Covid-19 krīzē - pastiprināt vai mīkstināt ierobežojumus.

Izskanējis, ka Covid-19 apkarošanai varētu noteikt obligātu klātienes darbu, kā arī noteikt citus ierobežojumus.

Uzņēmējs runā par pilnīga lokdauna plāniem, bet ministrs tās nodēvē par viltus ziņām

Pagājušajā piektdienā publiskajā telpā izplatījās aģentūras "New Black" dibinātāja Artūra Medņa video, kurā viņš saviem darbiniekiem klāsta par it kā saņemtām ziņām "no valdības" par pilnīga "lokdauna" plāniem jau tuvākajā laikā.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piektdien uzsvēra, ka nekādi lēmumi par drošības pasākumu izmaiņām nav pieņemti un pretēji apgalvojumi ir viltus ziņas. "Diskusija valdībā, uz speciālistu piedāvāto scenāriju pamata, notiks otrdien," piektdien uzsvēra ministrs.

SPKC: Ar esošajiem ierobežojumiem Latvijas epidemioloģiskā situācija uzlabosies vien maijā

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pirmdienas pēcpusdienā izplatīja prognozi, ka, saglabājot esošos ierobežojumus, pie pašreizējā saslimstības ar Covid-19 samazinājuma tempa epidemioloģiskā situācija Latvijā uzlabosies tikai maijā.

Ar Covid-19 inficēto cilvēku skaits Latvijā joprojām turpina samazināties lēni - salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, saslimstība samazinājusies par 11,2% un atklāti vidēji 592 jauni inficēšanās gadījumi dienā.

SPKC dati liecina, ka Latvijas 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju patlaban ir 461,9. Līdz ar to, saglabājot esošos drošības pasākumus, ar pašreizējo lēzeno saslimstības samazinājuma tempu epidemioloģiskās situācijas uzlabošanos, kad valstī reģistrētu mazāk par 200 saslimušo uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju dienā, varētu sagaidīt maijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās