foto: LETA
JKP iebilst pret FM parlamentāro sekretāru un rosina viņa nomaiņu pret Gati Eglīti
Gatis Eglītis.
Politika
2021. gada 8. marts, 18:45

JKP iebilst pret FM parlamentāro sekretāru un rosina viņa nomaiņu pret Gati Eglīti

Jauns.lv / LETA

Jaunā konservatīvā partija (JKP) norāda uz Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra Ata Zakatistova "reputācijas problēmām un kvalitātes riskiem", piedāvājot darbam viņa vietā JKP pārstāvi, Saeimas deputātu Gati Eglīti, izriet no tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) šodien pēc Sadarbības sanāksmes sēdes žurnālistiem sacītā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bordāns norādīja, ka JKP saskata zināmu disproporciju attiecībā uz partiju lielumu pārstāvošiem amatiem, kā arī zināmas reputācijas problēmas attiecībā uz FM parlamentārā sekretāra amatu.

JKP šodien koalīcijai izteica nepieciešamību pārrunāt šo jautājumu, un Zakatistova vietā piedāvāja Eglīti kā kandidātu. "Jo ir jautājumus gan par partiju pārstāvniecības proporciju, gan zināmiem reputācijas un kvalitātes riskiem," šo ideju paskaidroja tieslietu ministrs.

No viņa teiktā izriet, ka sarunas par šo ir tikai ievirzītas un ministrs negaida ātru rezultātu "rīt uz brokastu laiku", taču vēlas, lai jautājums paliek atvērts.

Vēlāk preses konferencē pēc Sadarbības sanāksmes Bordāns atzīmēja, ka viņam nav skaidrs, kāpēc "Jaunās vienotības" (JV) vadītajai FM ir bezpartejisks parlamentārais sekretārs. Viņš gribētu, lai tiek "nofiksēts", ka Zakatistovs ir JV pārstāvis.

Lūgts komentēt nepieciešamību atsaukt Zakatistovu, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) bija lakonisks, uzsverot, ka parlamentāro sekretāru izvēlas ministrs un viņš līdz šim nav dzirdējis nevienu sūdzību par Zakatistova darbu.

Tomēr Bordāns uzstāja, ka no kvalitātes viedokļa JKP ir iebildes, piemēram, par to, ka slikti tika komunicēts nodokļu reformas jautājums, nav stingra vadība un komunikācija par pandēmijas laika procesiem, kā arī nereti esot bijusi pretrunīga komunikācija. Brīžiem komunikācijas neesot bijis vispār, atklāja tieslietu ministrs.

Kā Bordānam ziņojuši kolēģi Saeimā, Zakatistovs neesot vairākkārtīgi ieradies uz Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdēm. JKP līderis arī teica, ka viņš nevēlas pierādīt, vai Zakatistova darba kvalitāte bijusi pietiekama. 

Tomēr par reputāciju Bordāns minēja, ka pagājušonedēļ no medijiem dzirdēts, ka ierosināts vēl viens kriminālprocess saistībā ar sabiedrisko līdzekļu izmantošanu, kas sakāpinājis šo situāciju.

Bordāns uzskata, ka FM parlamentārā sekretāra maiņa ir nepieciešama, lai netraucētu sabiedrībai "pozitīvā gaisā" uztvert valdību un nemestu ēnu uz valdības reputāciju, sevišķi tagad, kad uzticība tai un premjeram ir zema.

Vienlaikus viņš aicināja JV pārstāvjus paziņot, ka Zakatistovs ir šī politiskā spēka pārstāvis, jo tad tas "noņemtu reputācijas riskus valdībai" un uzlabotu valdības darbu.

Jau ziņots, ka policija sākusi kriminālprocesu pret Ekonomikas ministrijas pārstāvi Skultes ostas valdē un Saeimas deputāta Ērika Pucena ("Par cilvēcīgu Latviju"; KPV LV) palīgu Salvi Petriku ("Par cilvēcīgu Latviju"; KPV LV) saistībā ar naudas līdzekļu iegūšanu savtīgos nolūkos, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Kriminālprocesā figurē arī Saeimas deputāta Zakatistova vārds, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Petriks esot noslēdzis uzņēmuma līgumu ar partiju par deputāta Pucena reklamēšanu sociālajā tīklā "Facebook", ik mēnesi par to saņemot 500 eiro atalgojumu.