foto: LETA
Partijas "Par cilvēcīgu Latviju" sapulcē neizskata ierosinājumu lemt par biedru izslēgšanu partijas tēla graušanas dēļ
Ierosinājumu bija parakstījuši desmit partijas biedri, aicinot izslēgt no biedru saraksta astoņus cilvēkus - Aivaru Geidānu (attēlā), Artūru Vēju, Agnesi Zaļakmentiņu, Tomu Andersonu, Elitu Lazdu, Andru Jupatovu, Elvi Burdāju un Kasparu Vītolu.
Politika
2021. gada 7. marts, 18:45

Partijas "Par cilvēcīgu Latviju" sapulcē neizskata ierosinājumu lemt par biedru izslēgšanu partijas tēla graušanas dēļ

Jauns.lv / LETA

Partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) atkārtotā biedru sapulcē svētdien netika izskatīts ierosinājums izslēgt no PCL astoņus biedrus par partijas tēla graušanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ierosinājumu bija parakstījuši desmit partijas biedri, aicinot izslēgt no biedru saraksta astoņus cilvēkus - Aivaru Geidānu, Artūru Vēju, Agnesi Zaļakmentiņu, Tomu Andersonu, Elitu Lazdu, Andru Jupatovu, Elvi Burdāju un Kasparu Vītolu. Viņiem tiek pārmest "nepamatotas informācijas sniegšana" plašsaziņas līdzekļiem, kas pasliktinājusi partijas tēlu. Piemēram, Andersons stāstījis, ka plāno Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) nodot audioierakstu, kurā kāds partijas Saeimas deputāts runājis par, visticamāk, partijas deputātu balsu iespējamu pirkšanu.

Iesniedzēju ieskatā, šādi izteikumi nav pamatoti, jo nav zināms, vai vispār ir notikusi balsu pirkšana un nav zināms, vai iespējamās sarunas ir informācija par partiju. Taču šādi izteikumi graujot partijas tēlu, jo rada iespaidu, ka partijas biedri veic pienākumus nevis sabiedrības intereses, bet gan savās personīgajās interesēs, līdz ar to iesniedzēji secina, ka norādītajām personām nav bijusi vēlme sasniegt partijas mērķus, bet gan tikai graut partijas tēlu.

Geidāns pauda viedokli, ka iniciatīva "nāk no Ērika Pucena", kuram, Geidāna ieskatā, nebija jābūt valdē un kurš "izpildās krietni labāk nekā citi biedri". Viņš, ka "Pucens ir toksisks" un "tāpēc viņu vajadzētu izolēt no visurienes".

Jupatova norādīja, ka viņai šis iesniegums ir liels pārsteigums, atzīmējot, ka viņa nav grāvusi partijas reputāciju, tieši otrādi - strādājusi, lai to neļautu graut. Viņa uzskata, ka šī ir personīga izrēķināšanās, jo viņa nav ļāvusi partijas Ogres nodaļā darīt lietas, kas grautu partijas reputāciju. Arī Vītols, kura vārds ir iekļauts iesniegumā, pieļāva, ka tā ir personiska izrēķināšanās.

Zaļakmentiņa sacīja, ka tas, ko viņa ir darījusi, bijis pēc labākās sirdsapziņas, norādot, ka viņa nepieļauj nekādus melus. "Es pat ļoti nebēdāšos, ja mani izslēgs, jo šādā komandā es diemžēl nevēlos strādāt. Tas ir bezjēdzīgi. Ļoti nožēlojami ir tas, ka šo iesniegumu par manis izslēgšanu iesnieguši biedri, kuri nesen iestājušies un kuri vispār nesaprot, kas ir partija, ko tajā dara un kādi ir mērķi, kas sasniedzami," sacīja Zaļakmentiņa.

Savukārt Andersons aicināja biedrus "atvērt acis un paskatīties" uz Ievas Krāpānes, Ērika Pucena, Māra Možvillo un bijušā partijas biedra Rolanda Millera rīcību. Kā sacīja Andersons, Millers "partijā ievilcis savas kafejnīcas darbiniekus" kā partijas biedrus.

Iesnieguma iesniedzējiem tika dota iespēja pamatot rakstīto, taču neviens šādu iespēju neizmantoja.

Iesnieguma izskatīšanas iekļaušana sapulces dienaskārtībā netika atbalstīta.

Kā tika ziņots februāra sākumā, iepriekš lai apstrīdētu PCL valdes reģistrēšanu, Andersons vērsās KNAB, informējot, par savām aizdomām, ka noticis noziedzīgs nodarījums, viltojot dokumentus, kas ļāvis reģistrēt PCL valdi, kurā esot arī cilvēki, kuri neesot partijas biedri. PCL valdes loceklis izteica aizdomas par atsevišķu savu kolēģu iesaisti šajā dokumentu viltošanā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas