foto: LETA
Prognozē mājokļu krīzi to "katastrofālā stāvokļa dēļ"
Sabiedrība
2021. gada 25. februāris, 18:17

Prognozē mājokļu krīzi to "katastrofālā stāvokļa dēļ"

Jauns.lv / LETA

Latvijā var iestāties mājokļu krīze, jo daļai no tiem ir katastrofāls stāvoklis, šodien Saeimas debatēs par tiesībsarga Jura Jansona ziņojumu par 2020.gadu pauda Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Politiķis norādīja uz "dabiskajiem procesiem", kas skar daudzdzīvokļu mājas, tāpēc esot nepieciešams novērst "tuvojošos sociālo krīzi mājokļu jomā".

Deputāts izteicās, ka tas ir "vistiešākais cilvēktiesību jautājums". Politiķis domā, ka Saeimai un valdībai neesot nopietnas apņemšanās risināt šo jautājumu. Viņš stāstīja, ka arī Valsts kontrole esot konstatējusi līdzīgu problēmu.

Deputāts norādīja, ka tiesībsargs vērsis uzmanību dalītā īpašuma tiesiskā jautājuma regulējumam. Valainis pauda cerību, ka Saeima gada laikā šajā jomā atradīs kaut kāda veida risinājumu.

Kā ziņots, kā lielāko sasniegumu 2020.gadā tiesībsargs Juris Jansons uzskata četras uzvaras Satversmes tiesā saistībā ar personu minimālajiem ienākumiem, teikts Tiesībsarga biroja sagatavotajā ziņojumā par 2020.gadu.

Ziņojumā Janons skaidroja, ka lai arī prasījums tika formulēts par minimālā ienākuma apmēra adekvātumu, pēc būtības tas bija prasījums par sociālās drošības sistēmas nesakārtotību. Savukārt beidzamo no šīs sērijas nolēmumiem - par minimālo invaliditātes pensiju plānots sagaidīt šogad.