foto: Paula Čurkste/LETA
Kariņš bažīgs par Covid-19 izplatības pieaugumu saistībā ar gaidāmo ierobežojumu mīkstināšanu
Kariņš: "Ar drošu varbūtību var paredzēt pakalpojumu slēgšanu, Covid-19 izplatībai nemazinoties".
Politika
2021. gada 24. februāris, 08:51

Kariņš bažīgs par Covid-19 izplatības pieaugumu saistībā ar gaidāmo ierobežojumu mīkstināšanu

Jauns.lv / LETA

Ja Covid-19 izplatība Latvijā nemazināsies, tad dažādu pakalpojumu slēgšanu var paredzēt ar diezgan drošu varbūtību, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjers atgādināja, ka vakar valdības sēdē ministru vairākums panāca vienošanos par mazo veikalu "pavēršanu", lai arī epidemiologi brīdina par Covid-19 Lielbritānijas celma izplatīšanos Latvijā.

Kariņš atzina, ka būtisks ir jautājum par to, kurš uzņemsies atbildību, ja ierobežojumu mīkstināšana tomēr vedīs pie saslimstības līmeņa paaugstināšanas, gan arī piekrītot, ka valdība ir gan Saeimas, gan arī sabiedrības un tās dažādo interešu atspulgs. Kariņa ieskatā gan pareizāk būtu rīkoties pakāpeniski, nesteidzoties ar vairāku ierobežojumu vienlaicīgu mīkstināšanu.

Ja Covid-19 situācija neuzlabosies un pasliktināties, stingrāks karantīnas režīms nav izslēgts. "Ja mēs tagad veram pakāpeniski visu vaļā, kā valdības vairākums grib, ir ļoti droša varbūtība, ka valdība atkal būs spiesta vērt visu ciet. Es labprāt rīkotos citādi," teica Kariņš.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien konceptuāli atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu atļaut strādāt tirdzniecības vietām ar platību līdz 300 kvadrātmetriem, bet gala lēmums tiks pieņemts valdības sēdē ceturtdien.

Plānots, ka tirdzniecības vietās ar individuālu ieeju līdz 300 kvadrātmetriem visas preču grupas varētu tirgot no pirmdienas, 1.marta.