Sabiedrība
2021. gada 16. februāris, 21:35

Pirmās instances tiesa lemj par labu trīs reizes atstādinātajam Vircavam un liek viņam samaksāt 10 000 eiro

LTV Panorāma

Kamēr jaunā Rīgas dome jau lēmusi likvidēt pilsētas būvvaldi, pašvaldībai turpinās tiesvedības ar ilgstoši atstādināto būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu. Pirmās instances tiesa likusi samaksāt Vircavam aptuveni 10 000 eiro un atcelt lēmumu par viņa atstādināšanu. Pašvaldība spriedumu ir pārsūdzējusi. Tikmēr Rīgas domi tiesā uzvarēt izdevies bijušajam Satiksmes departamenta direktoram Emīlam Jakrinam, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Tiesa atzinusi, ka bijušais mērs Oļegs Burovs ar lēmumu atcelt Jakrinu no Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītāja amata pārkāpis Jakrina tiesības. Nekādas būtiskas sekas domei gan tas nerada. Jakrins amatā nav jāatjauno, jo tagad departamentam iecelts pastāvīgs direktors. Savukārt prasība daļā par morālo kompensāciju Jakrinam ir noraidīta.

Tikmēr pirms gada Burovs pilsētas būvvaldes vadītāja Ingusa Vircava atstādināšanu pamatoja ar sūdzībām no būvvaldes darbiniekiem par šofera un dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām. Viņš no darba atstādināts jau trīs reizes. 

Uz jautājumu, kādām vajadzībām auto Vircavs izmantojis, viņš neatbild, komentējot, ka tiesa darot savu darbu. "Neiejauksimies tiesas procesā pašlaik," LTV atbild Vircavs. 

Pirmās instances tiesa lēmusi par labu Vircavam. Tā likusi pašvaldībai ne tikai atjaunot viņu amatā, bet arī izmaksāt aptuveni 10 200 eiro par darba piespiedu kavēšanu. Šonedēļ lietu turpinās skatīt apelācijas instance.

“Tiesa ir lēmusi par to, ka šī atstādināšana nebija pamatota. Tieši atstādināšana. Par šo mums turpinās strīds, un mēs iesniedzām apelācijas sūdzību, un tiesvedība turpinās,” norādīja Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Natālija Bulgakova.

Domē norāda, ka tiesvedība turpinās arī par pārējiem Vircava atstādināšanas gadījumiem. Līdz ar to kopumā pašvaldībai pret Vircavu ir piecas aktīvas tiesvedības.

“Vircava kungs ir izvēlējies taktiku pārsūdzēt katru no šiem pieņemtajiem lēmumiem, un līdz ar to šīs tiesvedības tādā skaitā arī sanāk,” norādīja Bulgakova.

Juridiskās pārvaldes vadītāja Bulgakova norādīja, ka tiesvedības pret Vircavu pašvaldībai izmaksājušas jau gandrīz 40 000 eiro juridiskajos pakalpojumos.